Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:59 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important pentru șoferi. Ce trebuie să știe toți conducătorii auto despre achitarea amenzilor contravenționale

ro

23 Aug, 2018 16:41 1339 Marime text
Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează constănțenii că, începând cu data de 24.08.2018, intră în vigoare Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, publicată în Monitorul Oficial nr. 647/25.07.2018.
 
Potrivit SPIT Constanța, Legea sus menționată prevede posibilitatea achitării în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal de constatare a contravenției, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actele normative care stabilesc sancțiunile față de 48 de ore sau 2 zile lucrătoare cum a fost prevăzut anterior.
 
De asemenea, contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege și în acele situații în care în care actul normativ de stabilire a contravențiilor nu prevedea expres această posibilitate.
 
Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice se fac venit integral la bugetele locale ale unității/subdiviziunii administrativ teritoriale în care contravenientul își are domiciliul.
 

”Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor juridice se fac venit integral la bugetul de stat, cu excepția celor aplicate, potrivit legii, de autoritățile administrației publice locale și amenzilor privind circulația pe drumurile publice, care se fac venit integral la bugetele locale ale unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale în care contravenientul își are sediul, după caz” - au mai transmis reprezentanții SPIT Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii