Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:54 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţ important pentru clienţii IKEA! Barierele de siguranţă PATRULL, un adevărat pericol pentru copii

ro

23 Jun, 2016 14:10 1971 Marime text
Retailerul IKEA invită clienţii care au cumpărat bariere de siguranţă PATRULL să înceteze imediat să le mai folosească şi să le aducă în magazinul IKEA din Bucureşti unde vor primi iînapoi suma integrală plătită pentru ele, a anunţat compania.
 
IKEA a primit sesizări în legătură cu barierele PATRULL care se pot deschide pe neaşteptate şi pot permite căderea copiilor pe scări.
 
Chiar dacă acestea au trecut testele pentru standardele în vigoare, ca urmare a unei investigaţii realizate de un laborator extern, s-a ajuns la concluzia că sistemul de închidere al barierelor de siguranţă nu funcţionează întotdeauna corect şi poate fi riscant pentru copiii mici.
 
Conform rezultatelor acestei investigaţii, odată ce barieră a fost deschisă, există situaţii în care mecanismul de fixare nu revine la poziţia corectă de închidere. Astfel, produsul nu-şi mai îndeplineşte rolul de protecţie şi poate permite tocmai producerea incidentelor pe care ar trebui să le prevină.
 
„De fiecare dată când primim un indiciu legat de un posibil risc de siguranţă legat de un produs, luăm măsuri. Nu putem acceptă posibilitatea de accidentare în timpul jocului şi, că măsură imediată de precauţie, retragem barierele de siguranţă PATRULL”, a declarat Maria Thörn, Acting Business Area Manager at Children´s IKEA, potrivit agerpres.ro.
 
Numărul total al barierelor de siguranţă şi extensiilor PATRULL care s-au vândut în magazinele IKEA din lume este de aproximativ 2.879.500 de bucăţi. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 10.073 de bariere de siguranţă PATRULL, fără a primi nicio sesizare cu privire la acest produs.
 
Clienţii care au cumpărat barierele de siguranţă PATRULL sunt invitaţi, începând din 23 iunie, la departamentul Relaţii Clienţi din magazin pentru a returna produsul şi pentru a primi înapoi suma integrală. Dovadă plăţii (bonul) nu este necesară.
 
Retailerul suedez de mobile şi decoraţiuni IKEA a fost fondat în 1943 de Ingvar Kamprad, iar în august 2015 deţinea 375 de magazine în 47 de ţări sau teritorii, dintre care 47 de magazine erau francize. IKEA a intrat pe piaţă din România în martie 2007, deschizând al 253-lea magazine al grupului, conform aceleiaşi surse.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii