Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:21 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC a amendat RADET și CFR

ro

08 Jan, 2016 22:40 1025 Marime text
 
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 50.000 de lei companiile CFR Călători și CFR Infrastructură pentru condiții improprii de călătorie, în timp ce Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) a fost sancționată cu 20.000 de lei pentru lipsa furnizării căldurii sau furnizarea acesteia la parametri necorespunzători, a anunțat, astăzi, instituția, informează Agerpres.

„Comisari ANPC au desfășurat un control la data de 5 ianuarie în urma sesizărilor primite de la consumatori. Aceștia reclamau faptul că furnizarea agentului termic a fost oprită, fie s-a furnizat sub parametri stabiliți, precum și a faptului că apa caldă a fost furnizată la temperaturi scăzute. În timpul controlului, reclamațiile s-au confirmat, situație recunoscută și de RADET. ANPC a aplicat o amendă contravențională de 20.000 lei și a dispus remedierea situației", precizează comunicatul ANPC, potrivit Agerpres.

De asemenea, comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au sancționat CFR Călători și CFR Infrastructură cu suma de 50.000 de lei pentru condiții improprii de călătorie.

Controlul s-a desfășurat în Gara de Nord în data de 5 ianuarie și a vizat CFR Infrastructură și CFR Călători, după ce consumatorii au reclamat serviciile de transport pe calea ferată, notează sursa citată.

Potrivit comunicatului, principalele nereguli constatate în Gara de Nord au vizat vagoanele în circulație cu zăpadă la capetele frontale, vagoane de dormit în care apa s-a scurs din plafon, imediat după plecarea trenului, instalații nefuncționale la toalete, dar și întârzieri de până la 90 minute, neinformarea consumatorilor cu privire la aceste întârzieri și lipsa explicațiilor în legătură cu aceste întârzieri.

„Din documentele puse la dispoziție au fost înregistrate 359 trenuri, care au avut întârzieri de 2.677 minute. 70% din întârzierile înregistrate au fost cauzate de infrastructura feroviară, iar restul de 30% de problemele tehnice apărute la materialul rulant", se mai arată în comunicat.

ANPC a dispus remedierea urgență a deficiențelor constatate.Sursa: Agerpres
Sursa foto: bancherul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii