Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANOFM Oportunități de încadrare în muncă a persoanelor cu dizabilități

ro

03 Dec, 2018 18:54 2015 Marime text

„Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” a fost marcată de Agenția Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin organizarea la nivel național a unor evenimente ce au avut ca scop conectarea persoanelor cu dizabilităţi la oportunităţile de angajare de pe piaţa muncii, precum și activități specifice bursei locurilor de muncă.

Acțiunile derulate de ANOFM în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi și direcţiile generale de asistenţă socială şi protecție a copilului s-au desfășurat sub deviza “Pot ce poţi şi tu! Angajează-mă!”.

La evenimentele organizatela nivel național astăzi, 3 decembrie, au fost oferite 2.792 locuri de muncă, dintre care 2.411 destinate persoanelor cu dizabilități.

362 agenți economici au răspuns invitației Serviciului Public de Ocupare, aceștia oferind locuri de muncă în ramuri de activitate precum: comerț cu ridicata, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea autovehiculelor de transport, construcții de clădiri, comerț cu amănuntul, fabricarea de mobilă, industria alimentară etc.

Din totalul celor 1.523 persoane participante la această acțiune, 1.292 au fost persoane cu dizabilități.

La această acţiune organizată la nivel naţional de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, au fost selectate în vederea încadrării 570 persoane, dintre care 509 din categoria persoanelor cu dizabilități.

Persoanele fără studii superioareau fost selectate în vederea încadrării în muncă în meserii precum: muncitor necalificat, ucenic, ambalator manual, manipulant marfă, confecţioner asamblor articole textile, lăcătuș mecanic etc.

Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite locuri de muncă în meserii precum: economist, arhivist, asistent manager, asistent social, inginer, psiholog.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, dar mai ales pentru a face mai uşoară integrarea acestora pe piaţa muncii, pe lângă serviciile de consiliere, orientare și reconversie profesională, inclusiv evaluarea gratuită a abilităților și competențelor profesionale, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează în muncă persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării.

Subvenția lunară este de 2.250 de lei pentru fiecare persoană cu dizabilităţi încadrată în muncă.

Acțiunile derulate astăzi se înscriu în seria de evenimente şi acţiuni menite să contribuie la promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, incluziunea lor socială şi profesională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii