Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:07 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii MAI vor primi, din 2015, sporuri de 75% pentru zilele de weekend şi sărbătorile lucrate

ro

19 Jan, 2015 17:39 824 Marime text
Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor primi, din 2015, sporuri de 75 la sută pentru orele muncite în zilele declarate nelucrătoare, potrivit unui ordin de ministru pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei., informează Mediafax

Ordinul supus dezbaterii publice reglementează condiţiile de acordare, în 2015, pentru personalul MAI a majorării salariale prevăzute de art.13 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014. Astfel, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, indiferent dacă fac parte din personalul civil sau militar, vor primi o compensaţie de 75 la sută din salariul pentru o zi de lucru, pentru fiecare zi de weekend sau sărbătoare legală lucrată. În cazul în care, prin natura meseriei, angajatul MAI este obligat să vină la lucru într-o zi declarată prin lege ca fiind liberă, acestuia i se plăteşte în plus atât ziua lucrată, cât şi sporul de 75 la sută, relatează Mediafax.

Oficiali MAI au declarat pentru Mediafax că, odată cu intrarea în vigoare a acestui ordin, angajaţii ministerului vor primi sporul indiferent dacă ziua de sărbătoare lucrată este „recuperată" cu o zi liberă la o altă dată. Astfel, dacă pentru ziua de sărbătoare ori de weekend lucrată angajatul a beneficiat sau va beneficia de o zi liberă, el va primi numai sporul de 75 la sută.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: incomemagazine.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii