Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza, dus la audieri la Poliţia Capitalei

ro

04 Dec, 2014 15:51 4935 Marime text
Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza a fost dus la audieri în dosarul evaziunii fiscale de la MediaPro, relatează Adevarul.ro. Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza a fost dus la sediul Poliţiei Capitalei cu mandat de aducere. Acesta ar fi audiat în dosarul Media Pro.
 
Concret, anchetatorii au început, în cursul lunii decembrie, urmărirea penală pe numele a 32 de persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce s-ar fi folosit de documente false pentru a evita plata taxelor către stat.

Astfel, potrivit procurorilor, din probele adunate până la acest moment în acest caz a reieşit că suspecţii „au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar”.

În acest sens, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti bucureşteni efectuează, astăzi, 41 de percheziţii în Bucureşti, judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Argeş şi Brăila la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice. Prejudiciul adus statului se ridică la aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma totală spălată prin evaziune fiscală este de apoximativ 15 milioane de lei.

Sursa foto: cinemagia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii