Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANCOM a stabilit direcțiile de acțiune ale anului 2015

ro

11 Dec, 2014 17:58 1287 Marime text
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a discutat în cadrul Consiliului Consultativ cu industria de comunicații electronice și servicii poștale din România Planul de acțiuni al ANCOM pentru anul 2015.
 
Anul viitor ANCOM va continua demersurile de implementare a legii infrastructurii cu proiectul multianual de realizare a inventarului naţional al reţelelor publice de comunicaţii electronice şi a elementelor de infrastructură asociate acestora.
 
ANCOM va continua procesul revizuirii piețelor relevante în ceea ce privește serviciile de linii închiriate-segmente terminale, va identifica eventualii furnizori cu putere semnificativă şi va stabili măsurile de reglementare ce se impun pentru monitorizarea și stimularea concurenţei în domeniul furnizării serviciilor de acces la internet în bandă largă.
 
Pe direcţia administrării eficiente a spectrului radio, ANCOM va aloca resurse suplimentare de spectru pentru comunicaţii de bandă largă prin organizarea licitației de alocare a spectrului radio în banda de frecvențe 3,4-3,8 GHz.
 
Totodată, Autoritatea va susţine procesul de trecere la televiziunea digitală terestră, organizând în trimestrul al doilea al anului viitor licitația pentru multiplexele naționale rămase nealocate și pentru multiplexele regionale și locale.
 
În urma consultării publice, Planul de acțiuni pentru anul 2015 a fost completat, Autoritatea urmând a organiza o consultare publică în anul 2015 pentru pregătirea unei licitații în vederea alocării spectrului radio pentru T-DAB (radiodifuziune digitală terestră) în banda VHF. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii