Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF cere în instanță evacuarea Antenelor

ro

25 Feb, 2016 07:38 1940 Marime text
 
ANAF a depus la Judecătoria Sectorului 1 o cerere în care solicită evacuarea Antena TV Group SA, Intact Production SRL, Antena 3 SA și Sangold Development SRL din imobilele intrate în posesia statului, informează digi24.ro. Instanța a stabilit pentru 17 martie termen pentru judecarea procesului.
 
Acțiunea a fost introdusă de ANAF după ce reprezentanții trustului Intact au susținut că nu există o decizie în instanță privind evacuarea posturilor de televiziune din imobilele situate pe șoseaua București - Ploiești.
 
ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, a trimis săptămâna trecută o notificare de evacuare prin care a somat posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 să elibereze în termen de cinci zile imobilele din șoseaua București — Ploiești.
 
"Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român — proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate", se menționa într-un comunicat ANAF.
 
Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală. La scurt timp, reprezentanții Antena 3 au anunțat că „acțiunea ANAF (...) amenință direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia tv și Zu tv''.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii