Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:25 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi pentru constănțenii care nu strâng mizeria după animalele de companie. Ce alte nereguli au constatat polițiștii locali din Constanța (galerie foto)

ro

12 Apr, 2018 12:45 792 Marime text
Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice acționează atât din oficiu, cât si la solicitarea cetățenilor pentru combaterea încălcării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice precum și a menținerii curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Constanța, la data de 11.04.2018, în intervalul orar 06.00-22.00, lucrătorii instituției au verificat zona cuprinsă în perimetrul dintre Strada B.P Hașdeu, Strada Sânzienelor, Strada Dezrobirii, Strada Fragilor, Strada Sucevei, Bulevardul Mamaia, Strada Mihai Viteazu, Platoul de la Gară, Strada Viorelelor, Strada Nicolae Iorga ( Spitalul Județean), dar și zonele adiacente parcurilor constănțene( Tomis 2, Casa de Cultură, Gară, Poarta 6 și Tăbăcărie).

Pe parcursul activității au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5800 lei după cum urmează:
-           8 sancțiuni pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public ( Strada B.P Hașdeu, Strada Sânzienelor, Strada Dezrobirii, strada Fragilor, Parc Casa de Cultură, Parc Gară);
-           4 sancțiuni pentru consumul de băuturi de băuturi alcoolice în locuri publice ( Platoul de la Gară, Parcul Tăbăcărie, Strada Sucevei);
-           2 sancțiuni pentru apelarea în mod repetat la mila publicului ( Strada Theodor Burada/ Bulevardul 1 Mai, Bulevardul Mamaia / Strada Mihai Viteazul);
-           2 sancțiuni pentru răscolirea gunoiului din containere ( Strada Viorelelor, Strada Lirei);
-           1 sancțiune pentru satisfacerea nevoilor fiziologice pe spațiul verde ( Bulevardul Tomis- Stație mijloc de transport public);
-           2 sancțiuni pentru plimbarea câinelui fără lesă ( Parc Tăbăcărie, Parc Tomis 2);
-           2 pentru aruncarea resturilor de tigări pe domeniul public ( Parc Tăbăcărie, Spitalul Clinic Județean);
-           1 sancțiune pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public ( Parc Tomis 2);
-           3 sanctiuni pentru consum de tutun în unitățile sanitare ( Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța).

”Pe această cale, aducem la cunoștița opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate sau nedeținerea instrumentelor necesare pentru strangerea excrementelor lăsate de animalele de companie poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului” - au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța. .

”Având în vedere campania "Curățăm Constanța Noastră" solicităm cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor, sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă.
Pentru utilizatorii aplicației  whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora.
Numai împreună putem asigura un mediu curat, sanătos și în siguranță în municipiul Constanța!” au mai transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța. 

Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii