Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:57 17 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Republicii Turcia la Constanța în vizită de curtoazie la Prefectura Constanţa (galerie foto)

ro

05 Apr, 2019 16:02 635 Marime text
Astăzi, 05.04.2019, la sediul Instituției Prefectului - Județul Constanța, a avut loc o vizită de curtoazie a ambasadorului Republicii Turcia la București, Excelența Sa, Füsun ARAMAZ.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, domnia sa a fost însoțită de către Sulhi TURAN - consulul general al Republicii Turcia la Constanta, Güven GÜNGÖR – președintele Asociației oamenilor de afaceri turci din România (TIAD). Delegația turcă a fost primită de către subprefecții județului Constanța - Ionuț DONE și Șenol ALI - împreună cu primarul municipiului Constanța - Decebal FAGĂDĂU și reprezentanți ai Consiliului Județean.

Discuțiile s-au desfășurat într-o atmosferă deschisă, având ca punct central cooperarea bilaterală bine conturată de-a lungul timpului, bazată pe dialog și inițiativă, cu relevanță pentru ambele părți, în special în plan socio-cultural, economic și de securitate regională. 

”Buna noastră cooperare are la bază nu doar acordurile strategice bilaterale, ci și deschiderea și respectul manifestate de către reprezentanții ambelor instituții, interesul comun pentru binele comunității turce din România și al comunității române din Turcia”, au subliniat reprezentanții Instituției Prefectului. 

Ambasadorul Turciei, care a fost anterior în misiune la Constanța ca și consul general, și-a exprimat, de asemenea, dorința de a susține pe toată perioada mandatului său această relație bilaterală eficientă, stabilită în beneficiul entităților pe care le reprezintă, concretizată în numeroase activități și inițiative comune. 

Punctual, au fost abordate aspecte legate de:
• organizarea unui nou cimitir musulman la Constanța, cel existent fiind la capacitate maximă – demersurile sunt în derulare 
• susținerea din partea misiunii diplomatice și a Asociației oamenilor de afaceri turci în ceea ce privește garantarea seriozității potențialilor investitori care doresc să activeze în zonă
• înființarea unui spital regional româno-turc, pentru care se poartă discuții la nivel înalt - după cum a confirmat doamna ambasador
• inițiativa de a se implica în creșterea calitativă a actului educațional în cadrul colegiului Kemal Atatürk din Medgidia și, poate, în acest sens va fi luată în considerare mutarea claselor liceale în Constanța
• necesitatea re-înființării unei linii RO-RO Constanța – Istanbul
• necesitatea revitalizării relației dintre Constanța și orașele înfrățite din Turcia. 

Întâlnirea s-a finalizat cu promisiunea unei colaborări tot mai strânse între instituțiile constănțene și misiunea diplomatică a Turciei în România.

Sursa foto: Prefectura Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii