Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu Valeriu Zgonea și Călin Popescu-Tăriceanu

ro

22 Sep, 2015 16:44 2276 Marime text
 
Subiectele principale ale discuției dintre ei au fost amplificarea parteneriatului bilateral și aprofundarea legăturilor dintre cele două popoare.
 
În cadrul întâlnirii, oficialii au trecut în revistă principalele repere ale agendei bilaterale, apreciind nivelul excelent și privilegiat al relațiilor româno-americane, construite și amplificate în jurul idealurilor, valorilor și intereselor de securitate, politice și economice, împărtășite de cele două state, potrivit unui comunicat de presă.
 
Valeriu Zgonea a evocat relațiile speciale și parteneriatul dintre România și Statele Unite ale Americii, în contextul în care în acest an s-au împlinit 135 de ani de relații diplomatice între cele două state.
 
„România este prieten, partener strategic și aliat al Statelor Unite ale Americii”, a declarat Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților
 
Zgonea și-a mai exprimat interesul pentru dezvoltarea dialogului bilateral la nivel parlamentar, care poate avea o contribuție importantă la promovarea priorităților de interes major, exprimându-și speranța amplificării cooperării dintre Grupul „Pro America” din Parlamentul României și Caucus Group „Pro Romania” din Congresul SUA.
 
La întrevedere au mai fost abordate teme referitoare la stabilitatea și securitatea din regiune, în special evoluțiile din vecinătatea României.
 
Hans Klemm a remarcat rolul cheie al României în asigurarea stabilității, securității și prosperității în Europa de Sud-Est, apreciind eforturile deosebite ale țării noastre pentru întărirea statului de drept și lupta anticorupție, potrivit agerpres.ro.
 
Ambasadorul SUA în România a susținut că România este un aliat ferm al NATO și o țară cu o contribuție semnificativă la pacea și securitatea internațională.
 
„Împreună cu SUA, România a îmbrățișat democrația și urmărește să asigure securitatea și prosperitatea cetățenilor săi într-o Europă întreagă, liberă și în pace”, a mai Hans Klemm.


Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii