Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:15 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambarcaţiune ucraineană surprinsă braconând în Marea Neagră

ro

28 Apr, 2012 14:44 920 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat şi reţinut o ambarcaţiune sub pavilion Ucraina, cu trei marinari la bord, care desfăşura acţiuni de braconaj piscicol în perioada de prohibiţie, în zona contiguă din Marea Neagră.

La bordul ambarcaţiunii a fost descoperită o cantitate de peşte de peste 200 kilograme din speciile calcan, rechin şi pisică de mare.

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat în ziua de 27.04.2012 un plan de acţiune privind combaterea braconajului piscicol, în urma unei informaţii primite de la lucrătorii SCOMAR, prin care era semnalat faptul că o ambarcaţiune desfăşoară activităţi de pescuit în zona contiguă în perioada de prohibiţie.

În jurul orei 16.00, la aproximativ 23 de mile marine travers de Canalul Sulina a fost identificată ambarcaţiunea „Yazp” sub pavilion R. Ucraina, cu 3 cetăţeni ucraineni la bord.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o ambarcaţiune model Shaldag şi au semnalat acustic şi vizual ambarcaţiunea, care s-a oprit din marş şi a permis echipei de abordaj a Gărzii de Coastă să urce la bord.

În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 205 kilograme de peşte din speciile calcan, rechin şi pisică de mare, evaluată la aproximativ 2.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare în conformitate cu prevederile legale.

În ambarcaţiune au mai fost găsite un motor de barcă ataşabil marca Suzuki de 140 CP, un aparat GPS marca Garmin, o elice de rezervă, 2 rame şi un recipient cu 70 de litri de combustibil, bunuri cu o valoare de aproximativ 20.000 lei care au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au escortat ambarcaţiunea până la sediul componentei navale a Gărzii de Coastă din Sulina în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

Cei trei cetăţeni ucraineni, domiciliaţi în regiunea Odessa din R. Ucraina, vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infacţiunilor de nedeţinere a licenţei de pescuit comercial şi pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a şi g din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ti-a placut articolul?

Comentarii