Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă de mediu în Bucureşti. Autorităţile anunţă controale

ro

24 Jul, 2016 22:58 2082 Marime text
Alertă în Bucureşti. Ministerul Mediului a depistat valori de hidrogen sulfurat care depăşesc limitele normale, în nord-vestul Capitalei, iar mirosul de care bucureştenii se plâng cel mai probabil vine de la groapa de gunoi IRIDEX - Chiajna, urmând ca autorităţile să realizeze un control în perioada următoare.

Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Bogdan Gheorghe Trif, a declarat în această după-amiază, într-o conferinţă de presă, că poluarea resimţită de cetăţenii din nord-vestul Capitalei, care au depus deja 1.000 de plângeri, este cauzată de hidrogen sulfurat care depăşeşte limitele normale. 

„În urma numeroaselor sesizări ale cetăţenilor Municipiului Bucureşti şi ale cetăţenilor judeţului Ilfov, avem peste 1.000 de sesizări, care reclamă faptul că se simte un discomfort olfactiv şi persistent, repetitiv, în cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Crângaşi, Militari, Drumul Taberei şi localităţile Chiajna şi Chitila. În urma acestui fapt, am solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Bucureşti să efectueze determinări în zonele unde s-au făcut sesizări, cu autolaboratorul din dotarea proprie. În urma interpretării buletinelor de analiză, s-a identificat ca indicator cu valori limită depăşite, hidrogenul sulfurat. Astfel, am ordonat Gărzii de Mediu Bucureşti şi Ilfov ca, în cursul săptămânii trecute să desfăşoare controale în zonă pentru a identifica sursa de poloare. Din datele preliminare, principala sursă de poluare, potenţial poluatoare, este depozitul de deşeuri menajere din raza Sectorului 1 Bucureşti”, a afirmat comisarul general.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii