Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri parlamentare și referendum în Republica Moldova La secția de votare de la Universitatea Ovidius din Constanța sunt așteptați 700 de alegători

ro

24 Feb, 2019 12:06 2390 Marime text
Aproape trei milioane de alegători cu drept de vot din Republica Moldova sunt așteptați, azi, la urme pentru a alege noul parlament de la Chişinău, în cadrul unui scrutin ce are loc simultan cu un referendum privind reducerea numărului de deputaţi, de la 101 la 61. La actualul scrutin concurează 14 partide politice şi un bloc electoral. Pentru a accede în parlament, partidele trebuie să depăşească pragul electoral de 6% din totalul de voturi, iar blocurile electorale - 8%. Alegerile parlamentare din Republica Moldova vor fi monitorizate de peste 4.000 de observatori naţionali şi internaţionali. Birourile de votare se deschid la ora 07:00 şi se vor închide la ora 21:00.
 
La Constanța, a fost amenajată o secție de votare în  incinta cantinei Universității Ovidius. Potrivit lui Cristian Burmă, secretarul secției de votare 50/70, amenajată la Universitatea Ovidius, sunt așteptate circa 700 de persoane.

Până la ora 12.00, au votat 32 de persoane.
 
În secțiile de votare au fost montate camere video. Acestea nu trebuie însă să compromită secretul votului. Instalarea și activitatea acestora nu va viza cabinele de vot, listele electorale, nu va afecta intimitatea alegătorilor și datele lor cu caracter personal. Imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte, exclusiv în cazul unor eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea și soluționarea lor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii