Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:29 19 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri penale cu concesionarea unor locuri de veci, Funcționar public prins în timp ce primea șpagă

ro

12 Apr, 2018 12:25 709 Marime text
Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Călărași au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului B.D.A., la data săvârșirii faptelor având calitatea de șef serviciu în administrația publică din Călărași, cu atribuții referitoare la concesionarea locurilor de veci, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit DGA, în urma probatoriului administrat în cauză, a rezultat că în luna februarie a.c., un bărbat în vârstă de 50 ani, din municipiul Călărași a sesizat S.J.A. Călărași cu privire la faptul că funcționarul în cauză, i-a pretins suma de 2.000 euro în scopul concesionării a două locuri de veci.

Denunțul a fost înaintat de îndată și înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, iar în baza acestuia, echipa operativă alcătuită din ofițerii D.G.A. – Călărași și procurorul de caz au realizat prinderea în flagrant a funcționarului, după ce a primit, cu titlu de mită, suma menționată.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic și al Serviciului Operații - Structura Centrală  D.G.A.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii