Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeronave rusești surprinse pe Marea Neagră în apropierea zonei NATO. Au intervenit aeronavele Typhoon de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu Constanța

ro

23 Aug, 2018 19:22 1462 Marime text
Avioanele Raf Typhoons din România, de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu Constanța au decolat de două ori într-o săptămână pentru a investiga aeronavele ruse din apropierea spatiului aerian NATO.
 
Potrivit reprezentanților Forțelor Aeriene Regale, aeronavele Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale cu sediul în România au decolat pentru a răspunde la prezența unei aeronave de patrulare maritimă Be-12, care opera în apropierea spațiului aerian NATO, deasupra Mării Negre.
 

”Decolând de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanța, pe coasta Mării Negre, RAF Typhoons au reacționat la prezența aeronavei care se îndrepta spre sud-vest, spre spațiul aerian NATO din Crimeea. Aeronava rusă a repetat activitatea văzută în aer recent și a fost monitorizată îndeaproape de două Typhoon-uri de la 135 Expeditionary Air Wing (EAW). Misiunea lor a fost desfășurată în conformitate cu misiunea NATO de poliție aeriană consolidată, prin care RAF operează alături de aliatul său NATO pentru a descuraja agresiunea Rusiei, pentru a-i reasigura pe prietenii noștri din România și pentru a asigura aliații NATO de angajamentul nostru în apărarea colectivă” - au mai transmis reprezentanții Forțelor Aeriene Regale.

 
Flt Lt Ben, un pilot de Typhoon de la Escadrila 1 (Fighter), atașat de 135 EAW, a răspuns la alerta de reacție rapidă atunci când s-a anuntat. El a spus:
 

"Am decolat cu  amândouă aeronavele ca și răspuns la  prezența unei aeronave ruse Be-12 care zbura peste Marea Neagră și în interiorul Regiunii de Informare a Zborului din România. Am stabilit o Patrulare de Combatere a Avioanelor (CAP) și am monitorizat aeronava rusă până când a ieșit din Regiunea de Informare a Zborului din România. Pentru asta a și fost adusă Escadrila 1(F) în România, să sprijine 135 EAW și misiunea de poliție aeriană consolidată NATO, și ne-am simțit foarte bine că am reușit să contribuim la această misiune ".

Sursa foto: Forțele Aeriene Britanice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii