Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţiile arhitectului Andrei Chivu. Vandalizare la Constanţa şi lipsă de profesionalism (galerie foto)

ro

14 Feb, 2016 20:34 4113 Marime text
 
Andrei Chivu, arhitectul care se implică în tot felul de proiecte ce ţin de oraşul Constanţa, ne-a informat că, în această după-amiază, a văzut doi tineri care vandalizau un monument în Constanţa.
 

„Pe strada Nicolae Titulescu, în dreptul Palatului Navigaţiei, am văzut doi tineri cum loveau şi rupeau lemne din faţada monumentului. Am strigat la ei să se oprească din vandalizare, unul s-a ascuns în monument, iar celălalt a intrat în localul de vis-a-vis (A S Vulturii Cazino Constanţa) în faţa căruia era montat deja un barbeque metalic şi pregătit pentru incinerarea monumentului. Ne-am îndepărtat puţin şi am sunat la 112 pentru a evita un conflict cu respectivii. După aproximativ 20 de minute, soseşte echipajul secţiei 3, poliţistul dă mâna din maşină cu unul dintre reprezentaţii localului «incinerator» şi pleacă - am strigat şi am oprit maşina de poliţie rugându-i să coboare să declarăm cele văzute”, spune Andrei Chivu.

 

„Se întorc, le povestim toţi trei (n.r. Andrei Chivu era alături de Daniel Mihai şi Octavian Renea) cele văzute, domnul cu vestă roşie din poze recunoaşte în prezenţa poliţiei că el a luat lemnele - încercând să-i disculpe probabil pe ceilalţi doi tineri - la scurt timp se răzgândeşte şi îi spune poliţistului că le avea în beci. Îi demonstrez poliţistului că erau lemne cu aceeaşi lungime, esenţă şi profil ca cele existente încă în faţada monumentului, dar poliţistul nu consemnează nimic în agendă. Am părăsit locul vandalizării în jurul orei 18.00, poliţistul secţiei 3, împreună cu un jandarm, rămân la faţa locului pentru a identifica pe cei vinovaţi de vandalizare, dar fără să ne solicite să-i identificăm - lipsă gravă de profesionalism”, acuză arhitectul.

 
Deocamdată nu am obţinut un punct de vedere oficial de la reprezentanţii secţiei 3. Vom reveni imediat ce vom reuşi să luăm legătura cu oamenii legii de la secţia respectivă.

​Sursa foto + galerie: Andrei Chivu 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • civic 14 Mar, 2016 13:54 e pacat ca nu au avut simt civic cand ultimul nivel al cladirii respective era aruncat in aer pentru filmul lui Defoe das au incasat niste bani acolo si de asta nu mai conta starea patrimoniului, ideea e ca vedem doar ce ne convine si nu e bine!
  • maria 15 Feb, 2016 09:03 Felicitari pemtru atitudinea civica!