Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de control ale polițiștilor de la Transporturi. Ce au găsit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea

ro

17 Nov, 2018 10:25 1035 Marime text
În urma acțiunilor derulate de polițiști, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost întocmite 64 de dosare penale, iar 42 de persoane au fost surprinse în flagrant delict.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada  9 – 16 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi din toată țara au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.
 
Astfel, polițiștii au efectuat controale în 398 de stații de cale ferată, au patrulat în 400 de trenuri de călători și au desfășurat 21 de acțiuni specifice pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor, siguranța și securitatea pe apă, a pescuitului ilegal și contrabandei.
 
În urma verificărilor, au fost depistate 11 persoane date în urmărire națională sau internațională. 6 minori lipsiți de supraveghere au fost găsiți și predați familiilor sau internați în centrele de plasament. Polițiștii au identificat și 5 persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti.
 
Polițiștii au întocmit 64 de dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări. De asemenea, au depistat în flagrant delict 42 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. În dosarele penale instrumentate, 4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, împotriva acestora fiind luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 60.000 de lei și au fost confiscate bunuri de peste 76.000 de lei.
 
Cu titlul exemplificativ:
  
La data de 13 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime,  împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Republica Moldova.
 
În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit 942 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute.
 
Bunurile, în valoare de 54.600 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.
 
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.

Sursa foto cu rol ilustrativ: IPJ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii