Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:27 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni comune ale poliţiştilor români şi cei din statele schengen Peste 600 de persoane și mașini căutate au fost găsite

ro

10 Jun, 2018 11:59 748 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 648 de persoane, 72 de autovehicule, 26 de documente și 4 certificate de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
În perioada 1 – 8 iunie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 351 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au depistat 146 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 17 documente și au fost găsite 49 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 297 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, alte 16 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 23 de autovehicule și 9 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii