Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:42 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge la Topraisar. Unde poți dona

ro

12 Mar, 2019 15:52 570 Marime text

Centrul  Regional   de Transfuzii  Sanguine Constanța și Parohia Topraisar "Biserica Sfinții Arhangheli  Mihail  și Gavriil" organizează duminică 17.03.2019 între orele 08.30-13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Topraisar și localitătile învecinate care doresc să  îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între18-65ani (pentru prima donare18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatita virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medical de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență            cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwick-uri, fructe, Iactate) și minim 500ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

-7 tichete de masă pentru produse alimentare;
-o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.
-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Vă așteptăm duminică 17.03.2019 la Parohia Topraisar "Biserica Sfinții Arhangheli  Mihail  și Gavriil", cu un act de identitate valabil, între orele 08.30 -13.30, transmit reprezentanții CRTS Constanța. 


Sursa foto: CRTS Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii