Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:57 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A zecea ediţie a expoziţiei internaţionale GastroPan Megasimitis SRL din Constanţa, locul I la categoria "Creaţie artistică din pastă de zahăr"

ro

20 Apr, 2018 14:07 342 Marime text
Cea de-a zecea ediţie a expoziţiei internaţionale GastroPan, cea mai mare expoziţie dedicată domeniilor de panificaţie, patiserie, morărit, cofetărie, ciocolaterie, gelaterie, alimentaţie publică, cafea, gastronomie şi HoReCa a început.

Cea mai mare atracţie în prima zi a evenimentului a fost desfăşurarea categoriilor secţiunii COFETĂRIE din cadrul Concursurilor GastroPan 2018. Momentul zilei a fost decernarea trofeului Tortul Anului 2018.

Cel mai bun tort s-a dovedit a fi tortul numit Taste of the Garden, creat de Selaru Elena Doiniţa de la Crăiasa Munţilor din Moeciu de Sus, judeţul Braşov.

La categoria "Creaţie artistică din pastă de zahăr" concurenţii au prezentat o piesă artistică compusă din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile şi culorile folosite trebuie să fie obţinute din pastă de zahăr, respectând tematica impusă. Tematica creaţiilor din pastă de zahăr a fost "România văzută prin tradiţii".

Cea mai reuşită creaţie artistică din pastă de zahăr a fost inspirată de obiceiul popular practicat din cele mai vechi timpuri la români, prin care se doreşte aducerea fertilităţii, Paparuda. Piesa câştigătoare a fost realizată de Velniceriu Ionela de la Megasimitis SRL din Constanţa.

La categoria "Creaţie artistică din ciocolată", concurenţii au prezentat o piesă artistic compusă din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din ciocolată, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile şi culorile folosite trebuie să fie obţinute din ciocolată, respectând tematica impusă. Tematica creaţiilor din ciocolată a fost Tradiţii.

Cea mai reuşită creaţie artistică a fost o sculptură din ciocolată, reprezentarea româncei de la ţară, realizată de Nistor Cristina, de la Belpan SRL din Suceava.

Ti-a placut articolul?

Comentarii