Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănțean este câștigătorul concursului "Creaţii Artistice din Aluat de Panificaţie"

ro

21 Apr, 2018 07:37 2180 Marime text
Trofeul concursului "Creaţii Artistice din Aluat de Panificaţie" cu tema Centenarul Marii Uniri, din cadrul celei de-a zecea ediţii a Expoziţiei Internaţionale GastroPan, care se desfăşoară la Târgu Mureş, a revenit unei lucrări reprezentând harta României Mari şi turnul Catedralei din Alba Iulia.
 
Câştigătorul acestei categorii a fost Florin Nicolae Geambazu, de la Megasimitis SRL Constanţa, cel care şi-a adjudecat la această ediţie şi trofeul "Pâinea Anului 2018 fabricată artizanal în România", cu o reţetă originală, dar inspirată din tradiţia culinară a Dobrogei.


 

"Fiind Anul Centenarului, ne-am inspirat din acest lucru şi am realizat această lucrare. Aceasta reprezintă poarta Catedralei Alba Iulia iar dedesubt este harta României reîntregite.

Am lucrat două săptămâni la această compoziţie, e o lucrare în care am pus mult suflet, nu neapărat prin complexitatea ei, ci pur şi simplu prin ceea ce simbolizează.

Partea din faţă, acele biluţe care seamănă cu un pavaj, reprezintă hora Marii Uniri.

Lucrarea este realizată exclusiv din aluat de pâine, coloranţi alimentari naturali, nu chimicale, de aceea efectul culorii nu e foarte pronunţat, dar simbolistica e cea care trebuie să fie şi suntem foarte mândri", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Florin Nicolae Geambazu.

 
De asemenea, Moara Cibin a fost declarată câştigătoarea Trofeului Aniversar "10 ani de GastroPan", la noua categorie de concurs, organizată la GastroPan cu prilejul împlinirii unui deceniu de la iniţierea expoziţiei.
 
Organizatorii GastroPan, reprezentanţii Boro-Info Group, au anunţat că dat fiind faptul că această ediţie este una aniversară, au fost premiate cele mai spectaculoase compoziţii realizate din zahăr, ciocolată, isomalt, aluat de panificaţie, fructe sau legume iar cea mai frumoasă compoziţie este o piesă din turtă dulce care simbolizează Centenarul Marii Uniri şi este creată de Moara Cibin din Sibiu.
 
Sursa text și foto: Agerpres

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii