Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit profesorul Adrian Doxan. Unde i se va putea aduce un ultim omagiu

ro

31 Mar, 2018 14:35 4790 Marime text
Cei care doresc să aducă un ultim omagiu profesorului Adrian Doxan, o pot face începând de astăzi, ora 14.00, la Capela Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena“.

Slujba de înmormântare va avea loc luni, ora 10.00, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena“. După slujbă, cortegiul funerar va trece prin fața Colegiului „Regina Maria“ pentru un ultim rămas bun.

Profesorul și compozitorul Adrian Doxan s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.

Adrian Doxan s-a născut la 30 august, în anul 1949, la Piatra Neamţ, a studiat la Liceul „Vasile Alecsandri” din Bacău şi apoi la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi.

Activităţile didactice ale compozitorului Adrian Doxan s-au împărțit între două instituţii de învăţământ: Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, în calitate de dascăl şi Universitatea „Andrei Şaguna“ din Constanţa, în calitate de student, unde, la începutul acestei luni, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa ambasadorului Emil Hurezeanu, a compus muzica pentru recitalul de poezie al primului volum publicat de Excelenţa Sa. 

Adrian Doxan a fost membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, preşedintele Fundaţiei „Steluţele Mării” şi organizator al Festivalului Naţional de Interpretare a Muzicii pentru Copii şi Tineret „Steluţele Mării“. Opera sa scriitoricească cuprinde 24 de titluri, de la poveşti şi versuri pentru copii, la cărţi şi lucrări muzicale şi monografii.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

A murit profesorul și compozitorul Adrian Doxan!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii