Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:57 15 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început ridicarea mașinilor abandonate din municipiul Constanța. Poliția Locală a ridicat prima mașină din zona Teatrului Oleg Danovski

ro

09 Apr, 2019 12:28 1796 Marime text
Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a început astăzi campania de ridicare a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al orașului. 

Prima mașină abandonată a fost ridicată în cursul zilei de astăzi din proximitatea parcului Oleg Danovski și va fi depozitată într-un loc special amenajat de către administratorul drumului. 

Acțiunea agenților noștri vizează cele 23 de autovehicule identificate ca fiind abandonate și/sau fără stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Această activitate urmărește eliberarea domeniului public sau privat ocupat în mod nelegal, asigurarea fluenței și siguranței rutiere în municipiul Constanța, dar și menținerea curățeniei în unele zone în care aceste autovehicule sunt adevărate focare de infecție, fiind adăpost pentru persoanele fără locuință sau adevărate ghene de gunoi.

Acțiuni similare se vor derula și în perioada următoare, deoarece lucrătorii instituției au demarat procedura de stabilire a situației legale și pentru alte autovehicule pentru care există indicii temeinice că ar fi fără stăpân sau că ar fi abandonate.

Acțiunea se va derula conform prevederilor art. 3 alin. 3 și art. 4 alin. 2 din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, cu modificările ulterioare, a art. 7 din H.G. nr. 156/2003 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 cu modificările ulterioare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii