Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - A fugit de acasă Judecător anchetat de DNA, s-a sustras de la audieri!

ro

19 May, 2014 17:28 1276 Marime text
Potrivit B1 TV, judecătorul Mircea Moldovan a fugit din casă, refuzând să meargă la DNA pentru audieri.

Precizăm că patru judecători au fost chemaţi la DNA pentru a fi audiaţi în cadrul unui dosar de corupţie judiciară. Cei patru sunt memebri ai secţiei Comercial a Tribunalului Bucureşti.

Pentru cei patru magistraţi procurorii au dispus mandate de aducere, scrie Mediafax.

Judecătorul Mircea Moldovan este cel care a dispus intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica. Gândul scrie, invocând surse judiciare, că nu este clar la această oră dacă faptele sale de corupţie au legătură cu intrarea în insolvenţă a producătorului de energie.

UPDATE 18.00

În urmă cu scurt timp, judecătorul s-a predat la DNA. A venit la audieri însoțit de avocat.  Acesta a susținut că „a fost să se plimbe și că nu a fugit nicăieri”, deși există imagini care arată cum acesta a fugit de anchetatori prin spatele casei pe care o deține în Voluntari. 

Vezi poziția DNA

„Ca urmare a unor informații apărute în mass media în cursul zilei de 19 mai 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări:


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă,  având în vedere că există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct  sau prin intermediari, aceştia  ar fi  pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de  informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari  care erau interesaţi în  cauze aflate în soluţionare la  judecătorii vizaţi de cercetări.

În cazul magistraţilor  suspecţi  în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală: „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”.

La data de  19 mai 2014, la trei dintre  judecători  li s-a aduce la cunoștință calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Unul dintre judecători se sustrage punerii în executare a mandatului de aducere.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii