Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:02 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost semnat Acordul dintre România și SUA pentru combaterea infracțiunilor grave

ro

06 Oct, 2015 09:32 852 Marime text
 
Viceprim-ministrul, Gabriel Oprea, însoțit de ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, s-a întâlnit cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch.
 


În cadrul reuniunii s-a semnat Acordul dintre România și SUA privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave, necesar pentru îndeplinirea condițiilor programului Visa Waiver.
 


Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit ieri, cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, Loretta Lynch, în cadrul vizitei pe care acesta o întreprinde în Washington DC.
 
În cadrul întâlnirii au fost abordate teme importante privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA, componenta privind justiția și statul de drept fiind elemente esențiale ale acestuia.
 


Gabriel Oprea a subliniat importanța și stadiul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, punând accent pe domeniul securității regionale și transatlantice și pe cooperarea în domeniul justiției.
 
„Prin încheierea acestui Acord, România îndeplinește încă un criteriu tehnic necesar pentru îndeplinirea condiţiilor Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a acordării vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.
 
Acordul va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea și investigarea infracțiunilor grave, a infracțiunilor de terorism și asigurarea schimbului de informații între autoritățile cu atribuții în acest domeniu din cele două țări.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii