Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:04 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost cutremur în Vrancea. Ce spune Mircea Radulian despre seismele din România

ro

12 Apr, 2014 03:51 1734 Marime text
mircea radulianSeismul, cu magnitudinea de 3,8 grade a avut loc la ora 23.33, la 149 kilometri adâncime, în regiunea Vrancea, judeţul Buzău.
Cutremurul s-a produs la intersecţia coordonatelor Latitudine 45.63N/Longitudine 26.45E şi a avut intensitatea epicentrală II.
Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt: Covasna (33km), Târgu Secuiesc (47km), Râmnicu Sărat (55km), Sfântu Gheorghe (58km), Focşani (58km).
Ce spunea aseară Radulian
Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7.
Mircea Radulian a declarat, la România TV că cele 70 de seisme produse de la începutul anului şi până acum în zona Vrancea nu au detensionat scoarţa terestră.
"În Vrancea au fost destul de multe, spre 70 de cutremure de la începutul anului. Ceea ce nu e foarte neobişnuit. Neobişnuit este că au fost destul de mari ca magnitudine, au fost destul de multe peste 4. Nu putem spune că cu aceste cutremure putem sta liniştiţi. Nu e o descărcare cu adevărat a energiei acumulate", a declarat Mircea Radulian, director ştiinţific al INFP.
O adevărată descărcare a energiei tectonice se poate produce în zona Vrancea doar la cutremurele cu magnitudine 7, precizează Mircea Radulian.
"Unii specialişti spun că ar fi peste 6,5. Acestea sunt cutremurele cu adevărat importante, care descarcă energia în zona Vrancea. Acest cutremur mare poate fi la limita de 7, asemănător cu cel din 1986 sau cele din 1990", a mai declarat Mircea Radulian, cu privire la posibilitatea producerii unui cutremur puternic în România.
Un cutremur cu magnitudine 7 nu ar fi devastator pentru România, dă asigurări Mircea Radulian.
"Poate să fie un cutremur mai mare şi atunci lucrurile pot deveni mai grave", a mai precizat director ştiinţific al INFP.

Ti-a placut articolul?

Comentarii