Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost aprobată lista de priorități pentru repartizarea locuințelor ANL, la Medgidia

ro

01 Apr, 2016 17:40 2784 Marime text
dezbatere publica la primaria medgidia 572704
 
Ieri după-amiază, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Medgidia pentru luna martie. În sală au fost prezenți 18 din cei 19 consilieri locali, absentă fiind Georgiana Gheorghiu. Pe ordinea de zi s-au aflat 11 proiecte de hotărâri.

Primul punct de pe ordinea de zi a vizat rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia. Rectificarea a fost necesară pentru plata salariilor cadrelor didactice, suplimentarea fiind de 173.125 lei, și pentru aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 15/2016, referitoare la aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor care provin din familii defavorizate și a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniță, stimulent care se acordă lunar de către administrația locală. Tot la rectificarea bugetară a fost luată în calcul și suma de 55.000 lei prevăzută pentru documentația de proiectare privind eficiența energetică pentru șase blocuri, fiind vorba despre locuințe sociale pe care municipalitate are în plan să le contruiască.
 
Apoi, la punctul numărul doi de pe ordinea de zi a fost aprobată rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, pentru anul 2016. Punctul numărul trei, „Aprobarea listei de priorități pentru repartizarea locuințelor ANL pentru anul 2016”, a fost aprobat. Pe listă sunt 15 persoane, iar locuințele care vor deveni vacante pe parcursul anului 2016 vor fi repartizate în ordinea stabilită conform punctajului fiecărei persoane de pe listă. La punctul patru s-a aprobat lista de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale pentru anul 2016, pe listă fiind 30 de persoane.
 
Punctul numărul cinci a vizat aprobarea listei de priorități în vederea atribuirii în folosință gratuită a unor loturi de teren către tinerii sub 35 de ani pentru construirea de locuințe proprietate personală, pe listă fiind 12 persoane care au întrunit criteriile de selectare. La punctul numărul șase s-a aprobat planul de ocupare a funcțiilor publice din cadrul Poliției Locale Medgidia, pentru anul 2016.  Punctul numărul șapte a vizat aprobarea modului de identificare a beneficiarilor, precum și modalitate de soluționare a situațiilor identificate, în limita procedurală prevăzută de Norma metodologică de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015.
 
Punctul opt de pe ordinea de zi a fost „Aprobarea completării inventarului domeniului privat al Municipiului Medgidia. Astfel, în domeniul privat au intrat două imobile teren intravilan, unul cu o suprafață de 189mp, situat pe strada Viilor și unul de 80mp, situat pe strada Fundătura Peșterii.
 
Proiectul de hotărâre cu numărul nouă de pe ordinea de zi a fost inițiat de consilierul local Marian Butnaru: „Aprobarea modificării H.C.L. nr. 153/18.12.2014. În urma aprobării, se modifică două capitole din H.C.L., respectiv III și IV, privind ocuparea domeniului public pentru o perioadă determinată de timp. Astfel, persoanele fizice sau juridice care ocupă spațiul public pentru a desfășura activități comerciale pentru o zi, maximum 30, vor plăti de la 2 lei/mp/zi, până la 20 lei/mp pentru o perioadă de 2 – 30 zile. Totodată, pentru ocuparea domeniului public pentru o perioadă de 1 – 5 zile, este necesară aprobarea primarului, iar pentru o perioadă de 5 – 30 zile, aprobarea Consiliului Local.
 
Punctul numărul zece, privind desemnarea unor consilieri locali în comisiile de recepție a lucrărilor de construcții și instalații constituite la nivelul unității administrativ teritoriale, a fost inițiat de Dumitru Dănuț Cotîrlă și a fost aprobat.
 
Ultimul punct de pe ordinea de zi, respectiv „Aprobarea retragerii Municipiului Medgidia în calitate de membru prin Consiliul Local Medgidia din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea”, a fost retras pentru că nu a fost însoțit de studiul de impact și de dezbatere publică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii