Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:50 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

42 de trenuri anulate. Constanta izolată. Nu mai circulă nimic

ro

06 Jan, 2017 09:34 1731 Marime text
Un număr de 42 de trenuri care circulă în zonele cele mai afectate de viscol, respectiv județele Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași, au fost anulate, a anunțat CFR Călători pe site-ul propriu.
 
Cu toate că pentru data de 6 ianuarie  s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta București - Constanța și retur, legătura feroviară este menținută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație.
 
Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul și Estul țării și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul, menționează reprezentanții companiei.
 
De asemenea, aceștia precizează că s-au organizat cu locomotive diesel și în alte locații feroviare, în situația în care circulația cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar stațiile de preîncălzit vagoane funcționează la parametri normali.
 

”Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane”, precizează compania.

 
CFR Călători și CFR Infrastructură colaborează operativ și centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs și cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situațiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziția pasagerilor oferindu-le asistență în gări și la bordul trenurilor.
Din cauza precipitațiilor abundente din ultimele ore, toate drumurile naționale și județene din județul Constanța au fost închise, pentru ca locuitorii să nu se mai avânte la drum și să riște să rămână înzăpeziți. Reamintim că județul Constanța dar și alte județe din sud estul țării se află sub avertizare de cod roșu de ninsori. Din această cauză, toate porturile au fost închise, iar pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu nu mai operează nicio cursă pe perioada codurilor.


sursa foto: cvlpress.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii