Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12.500 de zboruri au fost blocate la sol. Uraganul Sandy lasă în urmă pierderi de 20 de mld. de dolari

ro

30 Oct, 2012 17:58 1581 Marime text

Uraganul Sandy face ravagii în continuare în SUA, iar preşedintele american, Barack Obama a decretat stare de "catastrofă majoră" în statul New York. Cu un diametru de peste 1.500 de kilometri, uraganul afectează o suprafaţă mai mare decât cea a României.

În doar câteva ore, 16 persoane şi-au pierdut viaţa, sute de mii de americani au fost evacuaţi forţat iar milioane de oameni au rămas în beznă. Acesta este doar începutul dezastrului, anunţă autorităţile americane.

Uraganul Sandy va ajunge la apogeu abia în cursul zilei de azi, când 60 de milioane de oameni vor resimţi efectele catastrofice ale uraganului. Traficul din New York este paralizat de câteva ore. Aeroportul internaţional JFK şi metroul din New York au fost închise din cauza inundaţiilor.

În apropierea portului, valurile au ajuns până la o înălţime record de 10 metri. Preşedintele american a cerut în nenumărate rânduri ca avertismentele să fie luate în serios pentru a evita pierderea de vieţi omeneşti.

Se estimează că cel mai puternic uragan din ultimii 100 de ani ar putea provoca pagube directe de 1 miliard de dolari şi un impact economic de peste 20 de miliarde de dolari in SUA.

Citeşte întreg articolul AICI .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii