Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

118 persoane căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor

ro

28 Aug, 2016 12:12 1547 Marime text
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 486 de persoane, 70 de autovehicule, 33 de documente, trei plăcuţe de înmatriculare auto și trei taloane, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Autorităţile române sunt conectate la Sistemul de Informaţii Schengen din octombrie 2010, iar din aprilie 2013, la cel de a doua generaţie (SIS II), sistem ce a devenit funcţional şi în România, la fel ca în celelalte state membre Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 19 – 26 august, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 368 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).  

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 151 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 15 autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 26 de documente, trei plăcuţe de înmatriculare şi trei certificate de înmatriculare.

Totodată, 118 persoane căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, opt persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar două erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat un autovehicul și șapte documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, se arată într-un comunicat al Poliției Române.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii