Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 100 de ani de existenţă ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa. Ministrul Educaţiei, prezent la eveniment (galerie foto)

ro

18 Jan, 2019 09:55 4894 Marime text
Zi de sărbătoare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa! Vineri, 18 ianuarie, conducerea, alături de elevii instituţiei, sărbătoresc centenarul. De 100 de ani, şcoala de pe strada este un reper important în cadrul învăţământului constănţean.

Gazdele au pregătit numeroase momente speciale, dar şi surprize, în această zi importantă pentru şcoala din Constanţa. De la ora 10, la sediul colegiului, va fi dezvelită o placă aniversară, iar de la ora 12, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va fi prezentat un spectacol pregătit de elevi pentru oaspeţi.

Evenimentul cultural va debuta cu vizionarea filmului liceului, prezentarea invitaţilor şi cuvântările ale invitaţilor.
La evenimentul de la Colegiu, printre invitaţi se numără directorii mai multor licee din Constanţa, Dorin Popescu de la Casa Mării Negre, Petrică Miu, fost inspector şcolar general în cadrul ISJ Constanţa, dar şi actuali inspectori şcolari, printre care şi Gabriela Bucovală.

De asemenea, nume de seamă din conducerea autorităţilor sunt la faţa locului. Primarul Constanţei, Decebal Făgădău a ajuns la instituţia şcolară, iar Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este şi el prezent. Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este acolo. Răducu Popescu, Aliss Andreescu, Marian Sârbu, foşti inspectori şcolari, sunt alături de restul invitaţiilor la eveniment.
Printre invitaţi mai sunt: Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Adrian Bavaru, rector onorific al UOC, Victor Ciupina, fost rector al UOC, subprefectul Ionuţ Done, senatorul Nicolae Moga.

UPDATE
La eveniment a ajuns Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. La scurt timp după sosirea ministrului, a început slujba religioasă, oficiată de IPS Teodosie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii