Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Zici că este orașul interzis“ Circa 800 de oameni au participat la sondajul privind barierele din Zona Peninsulară Constanța. Cum au votat

ro

06 Dec, 2021 00:00 1604 Marime text

 
  • Potrivit răspunsurilor înregistrate până ieri, 5 decembrie 2021, pe site-ul ZIUA de Constanța, 79% din cei 801 respondeți sunt de părere că închiderea zonei cu bariere nu este o idee bună, în timp ce 21% sunt de acord cu această măsură.
  • „Zici că este orașul interzis!!! Oare așa o fi crezut și domnul primar când susține că  l-a redat cetățenilor J“, a transmis un utilizator.
 
Peste 800 de persoane au participat la sondajul de opinie lansat săptămâna trecută de cotidianul ZIUA de Constanța, cu întrebarea „Credeți că este o idee bună închiderea Zonei Peninsulare cu bariere?“.
 
Potrivit răspunsurilor înregistrate până ieri, 5 decembrie 2021, pe site-ul ZIUA de Constanța, 79% din cei 801 respondeți sunt de părere că închiderea zonei cu bariere nu este o idee bună, în timp ce 21% sunt de acord cu această măsură.
 


Totodată, oamenii și-au exprimat părerile legate de acest subiect în mesajele transmise prin platformele de socializare virtuală.
 
„Zici că este orașul interzis!!! Oare așa o fi crezut și domnul primar când susține că  l-a redat cetățenilor J“, a transmis un utilizator.
 
„Când se va opri această bătaie de joc?“, se întreabă un alt peninsular.
 
„Se pare că nu contează ce credem noi“, spune altă persoană.
 


„Este o idee foarte bună“

 
„Am completat chestionarul, interesant este de știut unde locuiesc cei 22% (nr., procent înregistrat în ziua lansării sondajului, pe 29 noiembrie 2021) care sunt de acord cu regulamentul de închidere a zonei“.
 
„Să vedem cât le pasă de votul nostru acum, că la alegeri am văzut“.
 
Pe de altă parte, au fost exprimate, tot în mediul virtual, și păreri pro închiderea zonei cu bariere:
 
„Închiderea zonei peninsulare este o idee foarte bună“, este părerea exprimată de un utilizator pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța, acesta povestind că, aflându-se într-o duminică în zona Arhiepiscopiei Tomisului, a fost nevoit să se ferească încontinuu de mașini.
 
Un alt utilizator i-a replicat respondentului că „asta pentru că singura ieșire pentru jumătate de Peninsulă este pe strada Arhiepiscopiei. Toate celelalte străzi din zonă sunt blocate de stâpișori. Unele din aceste străzi nu au dale, nu au obiective turistice, dar sunt blocate. Aveți idee care ar fi logica? Știți că la o vizită a președintelui, echipa SPP a cerut îndepărtarea stâlpișorilor de pe una din aceste străduțe pentru a asigura o a doua cale de evacuare și a respecta niște minime norme de siguranță în caz de urgență? Pentru riverani ce norme de siguranță se respectă? ISU ce parere are?“.
 


Amintim, Zona Peninsulară din Constanța a fost închisă de autoritățile publice locale la data de 15 noiembrie 2021, punându-se astfel în aplicare hotărârea de consiliu local prin care a fost aprobat Regulamentul de acces pentru Peninsulă.
 
De la închiderea zonei cu bariere, o parte dintre rezidenți și-au exprimat public nemulțumirea cu privire la această măsură, existând în acest sens și proteste, în fața Primăriei Constanța, pentru a se obține suspendarea regulamentului până la perfectarea acestuia, însă fără rezultat.
 
În prezent, locuitorii zonei au transmis reprezentanților autorității publice locale invitații la dialog și cooperare, pentru a se găsi cele mai bune soluții atât pentru protejarea zonei vechi a orașului, cât și a oamenilor care locuiesc în zonă.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța, Facebook.com
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constănțeanul supărat. Poveste de groază din Peninsulă. Femeia vorbește despre cum a fost însoțită prin întuneric de un necunoscut … „avea în mână un obiect ca un baston”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii