Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Suntem nişte cobai!“ Majoritatea participanţilor la sondajul de opinie, împotriva vaccinării obligatorii a copiilor

ro

27 Feb, 2017 00:00 3044 Marime text
Vaccinurile ajută corpul să producă anticorpi împotriva bolilor infecţioase care pun viaţa în pericol. Prin vaccinare au fost salvate milioane de vieţi şi s-a reuşit eradicarea unor maladii care au provocat în trecut moartea a milioane de oameni. Într-adevăr, de-a lungul timpului s-au înregistrat şi evenimente nedorite în urma vaccinării, precum boli neurologice, autism, deficit de concentrare, diabet, reacţii alergice şi boli autoimune, din cauza, se pare, a conservanţilor din conţinutul lor, precum tiomersalul. Trebuie să luăm însă în calcul că toate procedurile medicale sunt însoţite de riscuri, la fel şi vaccinarea.

Sondajul s-a încheiat pe data de 26 Februarie 2017. 

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: „Sunteţi de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor?“ La sondajul de opinie lansat de ZIUA de Constanţa au participat 1.588 de persoane. Dintre acestea, doar 22% sunt de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor, în timp ce 78% sunt împotrivă.

„Copilul meu nu este de sacrificiu“ 

Mai mult, cititorii ne-au împărtăşit părerea lor privind vaccinarea obligatorie a copiilor. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. Trebuie respectată decizia părinţilor“, ne-a scris Nae. „Cât de specială trebuie să fie mintea unei persoane pentru a susţine că trebuie injectaţi obligatoriu (cu forţa) o mulţime de vaccinuri contaminate în organismul bebeluşilor? Dacă nu ştiţi că actualele vaccinuri sunt contaminate, vă rog să aveţi amabilitatea de a citi cu atenţie un studiu ştiinţific recent publicat. Acum, după ce aflăm şi noi că vaccinurile sunt contaminate (lucru dovedit ştiinţific), poate că vom reuşi să înţelegem de ce companiile farmaceutice care produc vaccinuri refuză să îşi asume în scris răspunderea legală pentru siguranţa propriilor lor vaccinuri. Din moment ce aceste companii ne asigură, strict verbal, că vaccinurile lor contaminate sunt sigure, ce motiv le împiedică să certifice în scris siguranţa acestora? Oameni buni, decizia de a vaccina sau a nu vaccina copiii este şi trebuie să rămână a părinţilor şi nu a unor birocraţi care au demonstrat, de nenumărate ori, că nu dau doi bani pe viaţa şi pe sănătatea copiilor noştri!“, crede George Daniel Stoian.
 
„Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. Copiii mei nu sunt vaccinaţi, aşa că nu am întâmpinat probleme de sănătate. Băieţelul în vârstă de patru ani şi nouă luni merge la grădiniţă şi a fost doar răcit. Nu regret pentru că am luat această decizie şi sfătuiesc părinţii să citească despre reacţiile adverse ale vaccinurilorׅ “ susţine Bianca. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie“, a transmis Alexandra Tudor.
 
„Vreau să mi se respecte libertatea de decizie, în toate privinţele. Pentru copilul meu vreau ce este mai bine, aşa cum înţeleg eu acest bine: să nu fiu obligată să îi administrez un tratament pe care îl consider nociv pentru el, sub pretext că este spre binele colectivităţii sau chiar al umanităţii. Copilul meu nu este de sacrificiu. Pentru copilul meu dau socoteală în faţa lui Dumnezeu şi vor da socoteală şi cei care nu se gândesc la copii, decât prin prisma altor considerente. Vreau să am libertatea necondiţionată de a-l duce la şcoală, în tabere, de a solicita tratament de urgenţă (pentru cazurile de urgenţă), tot aşa cum vreau să am libertatea şi de a nu-l duce la şcoala dacă sistemul se dovedeşte din ce în ce mai periculos pentru sănătatea lui mentală şi emoţională, şi de a nu-l vaccina, dacă vaccinul se dovedeşte periculos, şi de a nu mai vizita vreun medic în spital, dacă tratamentul se dovedeşte parţial benefic pentru copilul meu. Vreau această libertate, nu obligativitate. Nu vreau să dau cu subsemnata, când niciun medic nu a dat cu subsemnatul pentru copilul meu sau pentru familia mea, de-a lungul anilor. Nu vreau să fiu constrânsă, condiţionată, obligată. Nu mă pot pronunţa în legătura cu vaccinurile, ci doar cu obligativitatea lor: categoric, NU!“, susţine Anca Teodora Butiuc.
 
„Sub nicio formă! Noi am pornit în această aventură de bună-credinţă, am început vaccinarea recomandată, până ce am avut probleme mari de sănătate cu copiii! Părintele trebuie să se documenteze foarte bine şi să aibă dreptul să decidă ce procedură medicală e mai bună pentru copilul său, aşa cum e şi constituţional!“, a transmis Cosmin.

 „Se lucrează la cel mai mare genocid din istoria omenirii“

„Copilul este vaccinat şi nu a avut probleme de sănătate care să poată fi puse pe seama vaccinării. Eu sunt pentru vaccinare“, ne-a scris Raluca. „Citind despre efectele secundare ale vaccinurilor pe termen lung, m-am regăsit (alături de mulţi alţii) în această poveste cu două tăişuri, despre care medicul nu îţi spune niciodată nimic“, a comentat Ana. 
 
„Nu sunt de acord, se lucrează la cel mai mare genocid din istoria omenirii“, susţine Daniel Angelo. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie! E genocid în masă acest vaccin obligatoriu, cu efecte imediate sau în timp! Nimeni nu poate în lumea asta să mă oblige să semnez sentinţa de deces a copilului, familiei mele! Aceste vaccinuri sunt nişte experimente nefericite la adresa umanităţii, şi se încearcă prin ele eradicarea populaţiei la nivel global! Atâta timp cât nimeni nu îşi asumă consecinţele legale asupra efectelor adverse ale vaccinurilor, tot la fel nimeni nu mă poate obliga acceptarea lor! Fiecare are dreptul să decidă pentru el şi copilul lui! Suntem nişte cobai, din păcate! Informaţi-vă ce efecte pot apărea în timp de la aceste substanţe introduse în organism prin vaccinuri. Pe moment, poate totul a fost în regulă în urma vaccinării, dar nimeni nu vă garantează starea de sănătate din viitor, efectele pot fi devastatoare“, crede Oana. 
 
„Vaccinarea obligatorie înseamnă dictatură medicală, crime!“ este de părere Cristina. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie! Mi-am distrus copilul când am ales să îl vaccinez! Alergii respiratorii, alergii alimentare şi acum astm! Cine îşi asumă responsabilitatea? Plăteşte cineva pentru suferinţa copilului meu?“, susţine Sorina.
 
„Eu am vaccinat ambii copii şi nu am avut nicio reacţie adversă, probleme cu ei... mulţumesc lui Dumnezeu. Sunt conştientă că pot fi reacţii adverse, dar cred că depinde şi de imunitate, de genă sau de noroc. Oricum, e greu să treci prin aşa ceva din cauza vaccinurilor şi nimeni să nu te sprijine, mai ales statul“, a transmis Roxana. 
 
„Eu, ca părinte, am singurul drept din lume asupra copiilor mei, şi nu statul. Statul nu dă doi bani pe tine când copilul rămâne cu sechele după vaccinare sau dependent de medicamente o viaţă întreagă. Informaţi-vă, dragi părinţi! Copiii sunt responsabilitatea noastră. Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie“, susţine „fără nume“.

„Copiii sunt vaccinaţi fără analize prealabile“

„Nu sunt de acord, deoarece fetiţa mea a rămas vătămată din cauza vaccinurilor“, scrie Ramona. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. Nouă, părinților de copii afectați de vaccin, trebuie să ni se lase dreptul de a alege pentru copiii noștriׂ“, a declarat Andreea. „Copiii sunt vaccinaţi fără analize prealabile şi fără a se cunoaşte istoricul familiei privind bolile autoimune. Copilul a fost puţin afectat, pentru că am realizat că nu e în regula şi m-am oprit din a-l vaccina“, spune Viorica.


 
„Am văzut în propria familie ce înseamnă autismul după vaccinare, lupta părinţilor de a-şi ajuta copilul să se integreze într-o societate în care, dacă eşti diferit, eşti tratat ca un paria. Am văzut indiferenţa cu care sistemul tratează aceste aşa-zise cazuri excepţie, am văzut cheltuielile exorbitante cu tratamentul copilului vătămat (toate pe spinarea părinţilor). Am văzut durerea din ochii lor, respingerea venită din partea grădiniţei, şcolii. Şi am analizat temeinic ce conţin aceste vaccinuri şi motivarea deciziilor instanţelor care au acordat despăgubiri celor vătămaţi. Într-un stat democratic, consider un drept fundamental posibilitatea de a alege (sau nu) un tratament, chiar dacă este vorba de unul preventiv“, ne-a dezvăluit Gabriela. 
 
„Consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, deoarece pe fiecare prospect se afla o listă lunga de reacții adverse, părintele trebuie să decidă, fiecare individ este unic. Am fost şi eu pro vaccin până mi-am vaccinat fetița cu un vaccin adus de peste mări şi ţări, brusc, starea de sănătate s-a înrăutățit, refuza hrana, nu mai urina, stare de somnolenţă, icter. După şase zile, copilul mi-a decedat. Bineînţeles, «vaccinul neavând ce reacții să dea...» Cine mă mai poate obliga să mă vaccinez pe mine? Nimeni! Dacă vaccinez și se întâmplă iar ceva, suportă statul toată suferința mea, îmi mai poate aduce cineva copilul înapoi?“, a mărturisit Ioana.
 
„Clar un mare NU vaccinării obligatorii! Suntem un stat democratic, să vă reamintesc, dacă tot au ieşit atâţia oameni în stradă. Vaccinarea trebuie să fie opţională. Fiecare decide pentru corpul său. Trebuie respectate drepturile pacientului şi Constituţia!“, a comentat Laura. 

„Documentaţi-vă foarte bine înainte să vaccinaţi copiii!“

„Decât să jucăm ruleta rusească cu copiii noştri, mai degrabă lăsăm mama natura să decidă. Stil de viaţă sănătos, atât cât e posibil, cu toată poluarea care ne bombardează din toate părţile“, crede Andreea. „Documentaţi-vă foarte bine înainte să vaccinaţi copiii, pentru că în ziua de azi există mult prea mulţi copii bolnavi şi nimeni nu îşi pune un semn de întrebare! Vaccinurile NU sunt sigure şi nimeni nu îşi asumă reacţiile adverse pe care le-ar putea avea! Singurele persoane care suferă cu adevărat de pe urma lor sunt bebeluşul şi mama! Îmi doresc să dau timpul înapoi şi să mă documentez bine înainte să îmi distrug copilul!“, susţine Andreea. 
 
„Respectând drepturile tuturor oamenilor, vaccinurile trebuie să rămână opţionale şi nu obligatorii“, a transmis Anca.
 
„Nu mă poate obliga nimeni să-mi vaccinez copiii. Am unul vaccinat și bolnăvicios și unul nevaccinat sănătos tun, care nu mi-a luat nici rujeolă, nici scarlatină, deși era neimunizat în epidemie la grădiniţă. Când răcește, îi curge nasul și atât. Pe mine nu mă mai convingeți că vaccinurile sunt bune. Am văzut. De două ori convulsii febrile, alergii de tot felul, după fiecare vaccin, bronşiolită... Şi lista poate continua“, a declarat Gabriela. 
 
„Nu sunt de acord. Am un băieţel de opt luni, nu are niciun vaccin şi este foarte sănătos. Nu sunt de acord să bag metale grele în copilul meu. Plus că, dacă citeşti prospectul şi vezi reacţiile adverse, îţi piere tot. De ce au ca reacţii adverse moartea şi autismul? Nu regret nicio secundă că nu i-am făcut vaccinul“, ne-a spus Georgiana.
 
„Oricine se poate documenta azi! Nu puteţi susţine că vaccinurile la copii au ca principale avantaje imunizarea şi protecţia împotriva bolilor. Puteţi doar spune că cei care fac vaccinurile pretind că imunizează împotriva bolilor! Luminarea minţilor!“, este de părere Anamaria.
 
„Nu sunt de acord! Nimeni nu mă poate obliga să-mi otrăvesc copilul! Am un băieţel de un an complet nevaccinat şi perfect sănătos. Nu-l voi vaccina“, a comentat Simona.
 
„Nu doresc să fie obligatorie vaccinarea atâta timp cât nimeni nu-şi asumă riscurile vaccinării. Mi-am vaccinat copiii, am păţit-o, m-am trezit la realitate şi nu vreau să-i mai vaccinez“, a transmis Maria. 
 
„Nu mi-am vaccinat copilul și nici nu îl voi vaccina (chiar dacă aprobă legea, deși mă îndoiesc, pentru că sunt încălcate multe legi și drepturi pentru obligativitatea vaccinării. Are cinci luni și nici măcar iritație de scutec nu a făcut, darămite răceli, bronşiolită, pneumonii, precum copiii vaccinați. Un mare NU vaccinării. O să ies la proteste dacă va fi nevoie pentru sănătatea copilului meu și sigur și alte mămici se vor alătura“, consideră Loredana. „Nu doresc vaccinare obligatorie, atât timp cât nimeni nu îşi asumă responsabilitatea pentru reacţiile adverse“, susţine Adrian.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii