Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Veţi ieşi la vot la referendumul pentru revizuirea Constituţiei României?

ro

24 Sep, 2018 00:00 3779 Marime text
Pe buzele tuturor românilor, fie că provin din mediul urban, fie că sunt din mediul  rural, că au studii superioare sau medii, se află subiectul marelui referendum din 6-7 octombrie. Dezbateri aprinse sunt peste tot: în cafenele, în autobuz, pe stradă şi mai ales pe reţelele de socializare.
 
Totuşi, sunt mai multe tabere care au apărut în urma discuţiilor lansate în spaţiul public. Îi avem în primul rând pe susţinătorii iniţiativei cetăţeneşti ce a dus la organizarea referendumului, care sunt pro modificării Constituţiei României, unde să apară clar faptul că este recunoscută căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Mai este şi grupul #boicot, care consideră că este o încălcare a drepturilor omului această precizare în Constituţie şi se declară împotriva referendumului, astfel încât membrii săi nu vor ieşi la vot. De asemenea, mai există şi o categorie din care fac parte cei care vor ieşi la vot şi vor vota împotrivă, ei argumentând faptul că dreptul la vot este o obligaţie.
 
Desigur, este clar că pe reţelele de socializare dezbaterile s-au transformat în războaie online, unde utilizatorii îşi adresează injurii şi ameninţări pentru a-şi susţine poziţia.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 
 

De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandra 03 Oct, 2018 17:47 Consider acest referendum inutil și creat doar cu scopul de a ne distrage atenția de la alte probleme,, cum ar fi implicarea bisericii în politica sub stindardul PSD. Ne lăsăm distrarsi de la esențial prin aceasta parada a spălării și mai mult a creierului de către biserica. Întrebarea bună ar fi :Sunteți de acord cu utilizarea banilor voștri din taxe pentru acest referendum? Oare chiar atât de vocala e comunitatea oamenilor gay încât acoperă "Familia Tradiționala"? Sau mai important ar fi sa avem condiții decente în spitale și sa nu mai stam ca animalele înghesuiți într-un salon mic și vechi, cu alți pacienți care poate suferă și ar avea nevoie de spațiu personal. Zic și eu asa ca persoana tânără a României,oare nu e timpul sa ne trezim un pic și sa rezolvam esențialul mai întâi?
  • Florin 30 Sep, 2018 22:36 Întâi să vedem că referendumurile au valoare...să îl vedem aplicat pe cel cu 300 de parlamentari. Pe urmă cred că toată lumea ar vrea ca intrebarea să fie clară și fără posibilitatea interpretării modificărilor ulterioare.
  • DORINA 25 Sep, 2018 11:48 Nu voi participa le Referendum! Pierdere de vreme si de bani!