Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Va reuși echipa feminină Farul Constanța să devină campioana României în sezonul 2023/2024?

ro

13 Aug, 2023 18:00 1594 Marime text
  • Echipa antrenată de Raluca Sârghe-Simes va debuta în noul sezon în deplasare, duminică, 27 august, de la ora 15.30, cu CSM Alexandria.
 
Echipa feminină de fotbal Farul Constanța a promovat în eșalonul de elită al României, Liga 1, în care va evolua din sezonul 2023/2024.
 
Pregătindu-se pentru această nouă provocare, Farul a achiziționat până acum în această vară mai multe jucătoare de valoare, precum Laura Rus (atacant), Olga Iordăchiuși (mijlocaș ofensiv), Ioana Bortan (mijlocaș, căpitanul Naționalei României), Mirela Pop-Ganea (portar) și Androniki Michalopoulou (fundaș sau mijlocaș dreapta, componentă a Naționalei Greciei).
 
De asemenea, s-a ajuns la un acord pentru prelungirea contractelor cu căpitanul echipei, Andreea Laiu (care este și antrenor secund), precum și cu prima marcatoare a formației, Nicoleta Deca, cea care a înscris peste 50 de goluri în ultimul sezon.
 
Noutăți sunt și la nivelul băncii tehnice, Raluca Sârghe-Simes fiind antrenoarea principală cu care Farul va debuta în Liga 1.
 
Fostă internațională a României, Raluca Sârghe-Simes a evoluat ca jucătoare la Clujana Cluj și Olimpia Cluj, cu care a câștigat opt titluri de campioană, apoi a jucat în Turcia, unde a obținut alte cinci titluri de campioană.
 
După o primă experiență ca antrenoare la Konak Belediyespor, Raluca Sârghe-Simes a pregătit de la începutul acestui an formația Carmen București, cu care a încheiat campionatul pe locul 3 și a câștigat apoi Cupa României, chiar împotriva campioanei Universitatea Cluj.
 
„Am venit la Farul cu pași repezi și cu idei clare. Vrem să câștigăm campionatul. Cu unele dintre actualele mele eleve am fost colegă, pe altele le-am avut adversare, iar pe altele le-am antrenat și în altă parte. În prima ligă va fi greu, pentru că multe echipe s-au întărit. Valoarea fotbalului feminin a crescut, în ultimul timp meciurile s-au jucat de la egal la egal, ceea ce ajută la dezvoltarea acestui sport. Dar noi suntem pregătite pentru orice. Avem suporterii aproape și sper să nu-i dezamăgim. Dorim să câștigăm campionatul, iar fanii să fie mândri și de noi, precum de echipa de băieți, care a luat titlul în prima ligă“, a spus noua antrenoare a Farului, la Farul TV.
 
În campionat, Farul le are ca adversare pe ACS Banat Girls, AS FC Universitatea Cluj, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, ACS Ladies Tg. Mureș, Politehnica Timișoara, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și CSM Alexandia.
 
Echipa de pe litoral va debuta în noul sezon în deplasare, duminică, 27 august, de la ora 15.30, cu CSM Alexandria.
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 


 
Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Farul TV
 
Citește și:
 
Farul Constanța vrea să cucerească titlul de campioană și cu echipa de fete. Antrenor nou și transferuri de top
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii