Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteți dispuși să vă vaccinați anti-Covid?

ro

23 Nov, 2020 00:00 2634 Marime text

Deja carantinarea nu mai este o noutate, am mai trecut prin ea, poate în condiții mai aspre, în sensul că eram speriați rău în luna martie și ni se părea că toată lumea din jurul nostru poartă virusul și că iminența contaminării e de-a dreptul imposibil de controlat.
Iată că au trecut nouă luni în care am trecut de la agonie la extaz, permanent într-un vortex de emoții, iar cel mai fierbinte subiect acum este vaccinarea anti-Covid, firească, necesară – pentru unii, de neconceput – pentru alții. Doar că pare să fi început cu stângul.
 
Cu toate că încă nu se știe ce firmă a descoperit cel mai eficient vaccin, iar bătălia se dă între marile branduri, strategia națională de vaccinare împotriva Covid-19 se anunță a cuprinde trei etape, iar primii care vor primi vaccinul sunt cei din sistemul sanitar și care deservesc activitățile critice.
Locotenent-colonelul Valeriu Gheorghiță, medicul militar care va coordona campania de vaccinare împotriva Covid-19 în România, a explicat pentru Europa Liberă care sunt persoanele care vor avea prioritate la vaccinare, atunci când un vaccin împotriva Sars-Cov2 va deveni disponibil și va ajunge în România.
De asemenea, el a lămurit și de ce în aceste zile, în ministere se fac „liste” de personal pentru campania de vaccinare anti-Covid: este vorba despre identificarea și cuantificarea personalului care deservește activități critice ale statului, pentru a avea o situație a necesarului de doze de vaccin, dar și de un fel de „sondaj de opinie”, pentru a vedea câți sunt dispuși să se vaccineze, pentru că nimeni nu va putea fi obligat să o facă.
 
Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lunii decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna şi Pfizer/BioNTech, a anunţat, săptămâna trecută, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri, cu companiile AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech şi CureVac.
După un protocol de acord încheiat în august cu compania americană de biotehnologie Moderna, „continuăm negocierile şi suntem de asemenea în discuţii cu (compania americană) Novavax”, a precizat Ursula von der Leyen.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii