Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:11 20 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteți de acord să fie introdusă admiterea în liceu?

ro

12 Jul, 2021 00:00 1434 Marime text

 
  • Liceele și-ar putea organiza propriul concurs de admitere și și-ar putea face propria selecție de elevi
  • Un elev nu va putea da admitere la două licee.

În ultimii ani, toți miniștri care au trecut pe la Ministerul Educației au venit cu idei noi menite să schimbe sistemul de învățământ din România. Multe modificări au avut loc, nu toate văzute cu ochi buni de părinți și profesori, modificări care nu au făcut decât să îi dezorienteze pe elevi.
 
Zilele trecute, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că în noua lege a educației, aflată momentan în lucru, se prevede că liceele și-ar putea organiza propriul concurs de admitere și și-ar putea face propria selecție de elevi, așa cum se practică și în alte țări.
 
Mai mult, ministrul a precizat că examenele de admitere la liceu vor fi organizate în aceeași zi și la aceeași oră, iar un elev nu va putea da admitere la două licee. În plus, instituțiile de învățământ vor avea posiblitatea să-și stabilească propriile subiecte pentru examen.
 
Cotidianul ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie, pentru a afla părerea cititorilor vizavi de această nouă modificare luată în calcul la admiterea în licee, cu întrebarea:
 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • viorica 13 Jul, 2021 10:45 Nu e o schimbare, e revenire la starea de normalitate. Sigur ca trebuie sa sustii un examen ca sa poti fi admis la o institutie de invatamant. Si ar trebui ca limita de admitere la liceu sa fie minim media 5. Am ajuns sa fim o tara plina de absolventi de liceu (fie ei si fara BAC) pe jumatate analfabeti si de absolventi de invatamant superior-licentiati in domenii cu denumiri pompoase, care nu sunt in stare sa completeze o cerere de angajare. Ar trebui pus accent pe invatarea practicarii unei meserii; la teorie suntem toti experti.