Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca şoferilor care transmit live pe Facebook să le fie suspendate permisele timp de trei luni?

ro

25 Jun, 2018 00:00 3063 Marime text

Recent, în Parlament a ajuns un proiect de modificare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice! Mai precis, se vrea introducerea unui punct care să prevadă pedepsirea şoferilor ce transmit imagini live pe Facebook în timp ce conduc, fără să folosească dispozitivele de tip hands-free.
 
Conform datelor oficiale, cei prinşi pe picior greşit vor rămâne fără permis pentru o perioadă de aproximativ 90 de zile.
 
Amintim că, în luna mai, un accident rutier cumplit a avut loc în Ungaria. Un microbuz care transporta români a intrat într-un camion, din accident rezultând mai mulţi decedaţi.
 
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat prin coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România. Şoferul realiza o filmare LIVE pe Facebook.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa lansează un sondaj de opinie cu întrebarea:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marius 25 Jun, 2018 00:00 Ar fi bine să fie sancțiuni mai aspre și pentru cei care vorbesc la telefon fără handsfree, în timp ce conduc.