Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de Opinie Sunteți de acord ca orice persoană care are permis de conducere de cel puțin 3 ani să fie examinator auto?

ro

10 Oct, 2022 00:00 2085 Marime text
 Sofer. Foto: Pixabay
  • Conform proiectului, pentru a obține o autorizație de examinator, persoana respectivă trebuie să dețină permis de conducere pentru categoria B de cel puțin trei ani
 
Un proiect de lege depus în Parlament de UDMR vine cu o nouă propunere care îi vizează pe viitorii conducători auto. Mai exact, acest proiect prevede faptul că, pe lângă polițiști, să poată fi examinator la proba de traseu orice persoană care are permis de conducere de cel puțin 3 ani și care obține o autorizație de examinator auto.
 
Conform proiectului, pentru a obține o autorizație de examinator, persoana respectivă trebuie să dețină permis de conducere pentru categoria B de cel puțin trei ani, să nu fi avut permisul de conducere anulat sau suspendată exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimii trei ani.
 
Pentru a obține autorizație de examinator pentru categoriile C sau D, pe lângă condițiile de mai sus, persoana trebuie să aibă cel puțin 5 ani experiență în categoria de vehicule pentru care solicită atestarea sau să promoveze testul de evaluare teoretică și practică.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii