Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:47 01 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Respondenții consideră că relaxarea măsurilor o să crească numărul infectărilor cu noul coronavirus

ro

11 May, 2020 00:00 883 Marime text

59% dintre respondenții sondajului de opinie realizat de cotidianul ZIUA de Constanța consideră că există un risc mai mare de infectare odată cu ridicarea restricțiilor de circulație în România. Doar 41% din cei aproape 600 de oameni care au răspuns la întrebare sunt încrezători în relaxarea măsurilor.
O relaxare a măsurilor de restricționare a deplasării prin ordonanțele militare emise a ridicat un val de bucurie în rândul românilor, dar în același timp sunt voci care spun că vor exploda infectările cu noul coronavirus. De asemenea, sunt voci care anunță că de pe 15 mai vor fi deschise gradual și terasele și restaurantele, însă cu niște norme precise. Mai exact, vor fi maximum 8 persoane la o masă, iar distanțarea socială va fi lege prin localuri. Personalul va fi verificat prin luarea temperaturii corpului la intrare în tură, iar casele de marcat vor avea o protecție specială. De asemenea, la malul mării se discută și mărirea distanței între șezlonguri și baldachine. Totuși, mulți dintre noi se vor bucura de posibilitatea unei plimbări în aer liber.
Astfel, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat, în contextul prezentat, un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Considerați că va exista un risc mai mare de infectare odată cu ridicarea restricțiilor?”.
Printre argumentele aduse de către cititori, enumerăm:
„Cu siguranță că vor fi mai multe cazuri de contaminati. Deja sunt multi care nu stiu ca sunt infectati si vor iesi in comunitate,  magazine, parcuri sau locuri frecventate de oameni si astfel o sa avem – poate că nu la inceput – foarte multe persoane infectate. Si de-aici, alte cazuri grave din cauza afectiunilor deja existeten sau, Doamne fereste, decese mai multe. Sa ne apere bunul Dumnezeu”.
„Normal. Suntem prea inconștienți și vom ajunge de unde am plecat cu pandemia în cel mult o lună”
„Nu pentru că acest prapastios virus pe timp de vară în modul sugestiv alspecialistilor dispare în bălării și precum ați postat că s-a făcut curățenie generala va fi în toată regula”
„Lăsați-ne să trăim decent,frumos,curat, mai precauti, prevazarori, fără atîtea opreliști”
„Nu. Lumea a luat oarecum o lecție și am încredere ca vom fi cu toții precauți!”
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii