Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Respondenții au ales vacanța la munte pe timp de pandemie

ro

06 Jul, 2020 00:00 1751 Marime text
  • Respondenții ZIUA de Constanța au ales în procent de 33% vacanța la munte în detrimentul altor destinații.
Relaxarea măsurilor ne permite în această vară să călătorim, atât în țară cât și în străinătate.
Potrivit sondajului de opinie, realizat în ultima săptămână de către cotidianul ZIUA de Constanța, pe primul loc ca destinație preferată de cetățeni este sejurul la munte, cu 33 de procente, urmat de opțiunea „altă destinație” (19%).

Vacanțele la munte sunt preferate de mulți constănțeni care „fug” de aglomerația orașului pe perioada sezonului estival.
Pe următoarele locuri, îndeaproape, se află vacanțele la mare (17%) și în străinătate (16%), ceea ce ne arată că oamenii nu se tem de călătoriile în afara țării.
Precizăm că, anul trecut, aproximativ 300.000 de români și-au petrecut vacanțele în străinătate prin intermediul agențiilor de turism, iar în România, cam tot atâtea vacanțe au fost programate anul trecut, dintre care aproape 60%, la mare.

Pe ultimul loc, respondenții au ales vacanțele mai liniștite, la țară, unde sunt mai izolați și astfel mai protejați de pandemie.
Vacanțele la țară au devenit populare în ultimii ani, mai ales când prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii, a ales să-și petreacă vacanțele la noi în țară, în satele săsești. Anul acesta, agroturismul este la mare căutare, oamenii preferând să se cazeze în case tradiționale românești, vechi de mai bine de 100 ani, fără televizor sau acces la internet.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii