Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie „Pentru cei care se îneacă, familia să plătească enorm“

ro

16 Jul, 2023 18:00 2252 Marime text
Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • „Categoric! Iar cei care ignoră acest avertisment să fie amendați cât mai drastic! Pentru cei care se îneacă, familia să plătească enorm pentru strădania celor implicați în salvarea celui care a ignorat avertismentul!! Poate vor înțelege și mârlanii că trebuie respectate ordinea și disciplina și nu bunul plac!!“
  • Acesta este răspunsul dat de un utilizator pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța la sondajul „Sunteți de acord ca cei care intră în mare atunci când este arborat steagul roșu să fie amendați?“.
Din 362 de respondenți, 79% sunt de acord ca cei care intră în mare atunci când este arborat steagul roșu să fie amendați!
 
Acesta este rezultatul sondajului de opinie derulat de ZIUA de Constanța în perioada 9 - 16 iulie 2023, cu întrebarea „Sunteți de acord ca cei care intră în mare atunci când este arborat steagul roșu să fie amendați?“.
 
Totodată, 21% din cei 362 de respondenți au precizat că nu sunt de acord cu aplicarea unei astfel de măsuri.


 
În plus, opinii cu privire la tema propusă prin acest sondaj de opinie au fost transmise și în mediul online.
 
„ׅOmul se educă prin amenzi“, a scris un utilizator Facebook pe pagina ZIUA de Constanța, în timp ce un alt utilizator se întreabă retoric „Pentru ce atâtea eforturi cu ei? Dacă țin musai să își asume astfel de riscuri, să o facă strict pe pielea lor și să nu mai încerce nimeni să îi salveze! Prostia se plătește!“.
 
„Cea mai mare amendă dacă se poate!! Așa se învață minte“, „iar amenda să fie mai mare ca salariul....“, scriu alți utilizatori.
 
Cineva este de părere că „Nu...treaba salvamarului e să îi salveze pe cei care vor să fie salvați!!“, răspunsurile primite fiind „Să salveze inconștienții??? Atâta timp cât este arborat steagul roșu nu au ce căuta în mare!“, dar și „Vezi că treaba salvamarului e să te avertizeze (prin steaguri, balize, fluierat). Dacă tu nu asculți avertizările lor de ce trebuie ei să își riște viața pentru tine?“.
 
„Numa` la amenzi vă e capu`! Ce ziceți de muncă în folosul comunității?“
 
„Categoric! Iar cei care ignoră acest avertisment să fie amendați cât mai drastic! Pentru cei care se îneacă, familia să plătească enorm pentru strădania celor implicați în salvarea celui care a ignorat avertismentul!! Poate vor înțelege și mârlanii că trebuie respectate ordinea și disciplina și nu bunul plac!!“.
 
Cineva a propus chair și un cuantum al amenzii: „amenda de la 1.500 – 5.000 RON“, iar altcineva explică „multă lume dă dovadă de inconștiență. Indiferent dacă ești un înotător bun, când sunt valuri este foarte periculos“.
 
În final, un utilizator este de părere „Nu! Pot să intru în apă până la brâu!“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
UPDATE. Valurile nu iartă. Bărbat înecat în zona Hotelului Parc din Mamaia! (FOTO+VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii