Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 08 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Mașinile lăsate pe trotuar, ridicate! Schimbarea legii, blamată în lipsa locurilor de parcare

ro

07 Nov, 2022 00:00 988 Marime text
 
 
  • Parlamentarii au votat modificări la Codul Rutier prin care șoferii care parchează pe trotuar în orașele mari vor avea autovehiculele ridicate.
  • Modificarea situațiilor în care s-ar putea ridica mașinile parcate ilegal se regăsește în Propunerea legislativă pentru modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
  • Proiectul de act normativ urmează a fi publicat în Monitorul Oficial după care va intra în vigoare.
 
 
În perioada 31 octombrie - 6 noiembrie, cotidianul ZIUA de Constanța a derulat un sondaj de opinie în contextul ultimelor schimbări ale Codului Rutier. Mai precis, în intervalul de timp anterior menționat, cititorii ZIUA de Constanța au putut răspunde la întrebarea: În lipsa locurilor de parcare, considerați oportună modificarea Codului Rutier în sensul în care mașinile parcate pe trotuar să fie ridicate?
 
35% dintre cei care au participat la sondaj cred că modificarea Codului Rutier este oportună în sensul mai sus precizat.
 
Asta în timp ce 65% dintre respondeți sunt de părere că noile schimbără nu sunt oportune, în lipsa unor locuri de parcare.
 
Reamintim că parlamentarii au votat modificări la Codul Rutier prin care șoferii care parchează pe trotuar în orașele mari vor avea autovehiculele ridicate.
 
Modificarea situațiilor în care s-ar putea ridica mașinile parcate ilegal se regăsește în Propunerea legislativă pentru modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Proiectul de act normativ urmează a fi publicat în Monitorul Oficial după care va intra în vigoare.
 
Proiectul l-a avut inițiator pe Cătălin Drulă, de la USR.

 
Mai precizăm că în 2019, proiectul nu trecuseră de votul senatorilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Sondaj de opinie
65% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord cu programul de funcționare a iluminatului stradal pe timpul nopții în municipiul Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii