Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră că banii alocați pentru iluminatul festiv ar trebui folosiți pentru alte proiecte

ro

14 Nov, 2022 00:00 1149 Marime text
  • 5% au spus că nu știu sau că nu îi interesează acest aspect
 
Respondenții ZIUA de Constanța consideră că sumele mari alocate pentru iluminatul festiv ar trebui redirecționați către alte proiecte.
 
Așa reiese dintr-un sondaj lansat de cotidianul ZIUA de Constanța, unde au răspuns peste 230 de persoane. „Credeți că Primăria Constanța ar trebui să cheltuie o sumă mai mare pentru iluminatul festiv?” a fost întrebarea adresată în sondaj.
 
21% dintre respondenți consider că sumele mari sunt justificate pentru a face ca orașul Constanța să arate ca într-o poveste, când alte 4% au spus că nu știu sau că nu îi interesează acest aspect. 75% dintre respondenți consider că banii ar trebui investiți în alte proiecte.


 
„Poate luminează șantierele, să le vedem să nu mai cădem în ele”, a spus un constănțean.
 
Iată că ne amintim anul 2020, când, în plină pandemie, municipalitatea a decis ca orașul Constanța să nu fie îmbrăcat în straie de Crăciun, pentru a investi bani în spitale și alte proiecte ce erau de maximă importanță. Coincidența face că la aproximativ un an de la aceste declarații, un incendiu mistuia secția ATI a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.


Primarul a făcut o postare pe pagina sa de socializare unde a vorbit despre prioritățile primăriei, în anul 2020. Acesta a precizat că în Spitalul de Boli Infecțioase, în anul 2018 s-au investit 860.440 lei, iar în anul 2019 s-au investit 54.334 lei, iar pentru închirierea iluminatului festiv s-au cheltuit 5. 117.060, 95 lei + TVA în anul 2018, respectiv 6.407.357, 51 lei + TVA în anul 2019.


Un an mai târziu, primăria cheltuia 1 milion de euro pentru iluminatul festiv, iar anul acesta se preconizează o sumă chiar de trei ori mai mare, aruncându-ne în vârful topului național de bani cheltuiți pentru sărbătorile de iarnă.  
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și

Sondaj de opinieCredeți că Primăria Constanța ar trebui să cheltuie o sumă mai mare pentru iluminatul festiv?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii