Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 28 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu schimbarea denumirii bulevardului Madrid din Constanța

ro

11 Feb, 2024 17:00 697 Marime text
  • Doar 18% au spus vă ar trebui să poarte numele unei personalități naționale
 
În ultima ședință de Consiliu Local Municipal Constanța, a fost adoptat proiectul de hotărâre ce vizează aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Bulevardul Madrid”. Conform devizului, valoare exproprierii terenurilor crește de la 1,8 milioane euro la 2,6 milioane euro.
 
Sumele pentru despăgubiri sunt în cuantum total de 12.972.120 lei, respectiv 2.664.842 euro, vor fi alocate de la bugetul local al municipiului Constanța cu această destinație. În spațiul online, au fost lansate mai multe dezbateri legate de numele care îi este atribuit noului bulevard care urmează să fie construit la Constanța.
 
 În acest context, ZIUA de Constanța lansează un sondaj de opinie cu  întrebarea:„Ce denumire ar trebui să poarte bulevardul Madrid?”.
 
Majoritatea, mai precis 47% dintre respondenți au ales opțiunea să poarte numele unei personalități dobrogene, iar 27% au considerat că trebuie să își păstreze numele deținut. Doar 18% au spus vă ar trebui să poarte numele unei personalități naționale, iar 8% au decis să nu răspundă sau că nu știu.
 
Dintre mesajele transmise redăm:
 
„Până vor termina proiectul, o să dispară Madrid ca oraș”
„Puteau să aleagă un nume românesc, nu așa, la nimereală”.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Sondaj de opinie Ce denumire ar trebui să poarte bulevardul Madrid?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii