Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:29 29 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Jumătate dintre respondenți nu ar accepta un job în străinătate, pe timp de pandemie

ro

13 Jul, 2020 00:00 762 Marime text
  • 55% dintre respondenți ar pleca în afară la muncă, în perioada următoare
  • Doar 45% ar prefera să rămâne în România dacă ar primi o ofertă de muncă în străinătate
Aproape jumătate dintre respondenții ZIUA de Constanța nu ar pleca în străinătate dacă li s-ar face o ofertă de muncă, în contextul epidemiologic actual.
Ținând cont de pandemie, o criză economică riscă să pună stăpânire la nivel mondial Românii vor încerca să se angajeze în străinătate pentru a depăși o eventuală criză financiară Noul coronavirus a schimbat viața tuturor. De la schimbatul job-ului, la întoarcerea în țară a sute de mii de români, loviți de o criză economică în plină ascensiune. Șomajul a crescut la nivel mondial, iar criza COVID-19 este departe de a se termina.
Totuși, mai există oferte de muncă în afara țării, iar cei care au lucrat deja în străinătate sunt tentați să plece din nou, odată ce se mai detensionează pandemia SARS-CoV-2.
Frica a rămas în rândul multora, iar precauția ar putea fi cuvântul anului 2020. Însă, lipsa banilor duce la grave probleme sociale și de subsidență. Astfel, mulți vor fi tentați să plece pe salarii și de câteva ori mai mari decât cele din România, pentru a trece cu bine peste problemele financiare. Dacă salariul minim net, în România, se învârte în jurul sumei de 250 de euro, în alte țări, banii aceștia pot fi câștigați într-o singură săptămână. Totuși, românii trebuie să țină cont că România se află în primele 10 țări din Uniunea Europeană la numărul de cazuri cu noul coronavirusl a suta de mii de locuitori, conform statisticilor din săptămâna 27 iunie – 3 iulie.
În acest context, ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: „Dacă veți primi o ofertă de muncă în străinătate, ținând cont de contextul actual, veți pleca?”.
Peste 100 de persoane au răspuns la întrebarea adresată de cotidian, 55% fiind de părere că ar accepta o ofertă de muncă în străinătate, doar 45% alegând varianta „Nu”.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii