Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:43 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Este eficientă interzicerea circulației noaptea, pentru limitarea Covid-19? Cum au votat participanții

ro

23 Nov, 2020 00:00 702 Marime text
  • La sondajul ZIUA de Constanța cu întrebarea „Credeți că este eficientă interzicerea circulației noaptea, ca măsură de protecție împotriva Covid-19 au participat“ 233 de persoane.
  • 55% dintre respondenți cred că măsura nu ajută cu nimic.
Măsura anti-Covid de interzicere a circulației pe timp de noapte pentru limitarea răspândirii virului a dat naștere unor păreri diverse. În timp ce unii oameni sunt de părere că era necesară o astfel de măsură, alții sunt de părere că nu are niciun efect, „că virusul nu circulă cu precădere între 23.00 și 05.00“.
 
La rândul lor, și cititorii ZIUA de Constanța care au dorit să participe la sondajul de opinie lansat de cotidian în cursul săptămânii care tocmai s-a încheiat au păreri împărțite.
 
Astfel, dintre cele 233 de persoane care au răspuns întrebării „Credeți că este eficientă interzicerea circulației noaptea, ca măsură de protecție împotriva Covid-19“, 45% sunt sigure că această măsură este foarte eficientă. De partea opusă, alți 55% dintre respondenți cred că măsura nu ajută cu nimic.
 
Amintim, din data de 9 noiembrie 2020, noi restricții au fost (re)introduse în Constanța, dar și în tot restul țării, pentru limitarea răspândirii infectării cu SARS-CoV-2.
 
Printre acestea se numără și interdicția de a circula noaptea, în intervalul 23.00 – 05.00,  în lipsa unui motiv întemeiat, dar și a unei declarații pe propria răspundere.
 
Nu este pentru prima dată când în țară se instituie interdicția de a circula noaptea, din cauza noului Coronavirus.
 
Tocmai din acest motiv, pe rețelele de socializare virtuală nu au întârziat să apară polimici cu privire la cât de eficientă este, în încercarea de a proteja populația de răspândirea coronavirusului, interdicția de a circula pe timpul nopții.
 
În acest sens, numeroase persoane au punctat, cu ironie amară, faptul că o astfel de măsură este binevenită, în contextul în care „se știe deja că virusul circulă cu precădere în intervalul 23.00-05.00, iar îmbonăvirile s-a stabilit cu precizie că se produc mai ales în acest interval“.
 

De cealaltă parte, sunt oameni care susțin măsurile de restricționare a circulației pe timp de noapte și le consideră binevenite.
 
Facem precizarea că, din data de 20 noiembrie 2020, de la ora 20.00, municipiul Constanța a intrat în carantină. În zilele următoare, și alte localități din județ i-au urmat.
 
Citește și:

Tot mai multe localități din județul Constanța intră, de astăzi, de la ora 20.00, în carantină. Vezi care sunt acestea
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii