Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:16 03 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Sondaj de opinie Cum vi se par noile stații de autobuz instalate în municipiul Constanța?

ro

22 Aug, 2022 00:00 1178 Marime text

 
  • Primul adăpost modular a fost montat în stația de pe bulevardul Tomis din zona Dacia, iar până pe 22 septembrie vor mai fi montate încă 24 de refugii
  • Un calcul simplu arată că o stație de autobuz, plus costurile de montare și TVA, ajunge la 84 592 de lei, aproximativ 17.000 de euro
Stațiile de autobuz achiziționate de Primăria Constanța în urmă cu câteva luni au început să fie montate în oraș. Contractul a fost semnat cu societatea Belmar Prod pentru suma de 8.885.750 lei fără TVA, iar un calcul simplu arată că o stație de autobuz, plus costurile de montare și TVA, ajunge la 84 592 de lei, aporximativ 17.000 de euro.

Primul adăpost modular a fost montat în stația de pe bulevardul Tomis din zona Dacia, iar până pe 22 septembrie vor mai fi montate încă 24 de refugii. Apoi, în fiecare lună, încă 25, până când vor fi montate toate cele 125 de refugii prevăzute în contract.

„Adăposturile modulare pentru stații vor spori considerabil confortul călătorilor care folosesc transportul public. Refugiile au o structură metalică alcătuită din profile de oțel inoxidabil. Partea din spate și cele două laterale sunt închise cu sticlă securizată care asigură protecție la lovire. Tabla tavanului interior este decupată pentru a permite iluminarea corespunzătoare pe timp de noapte. Elementele de îmbinare sunt realizate din oțel inoxidabil oferind astfel protecție împotriva acțiunilor corozive și a mediului salin.
Refugiile sunt dotate cu panouri de informare și cu bănci cu spătar și șezut din lemn, sigure și rezistente în timp.
Facem apel la constănțeni să păstreze în condiții bune dotările din oraș.“, au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.


Următoarele 24 de refugii vor fi amplasate în stațiile de autobuz de pe bulevardele Tomis și Mamaia. Ulterior, vor fi montate refugii în stațiile de autobuz din toate cartierele.
În acest context, ZIUA de Constanța lansează un sondaj de opinie cu întrebarea:
Cum vi se par noile stații de autobuz instalate în municipiul Constanța?
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii