Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:35 26 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Cum au răspuns românii la întrebarea privind legalizarea canabisului în scop medical

ro

11 Nov, 2019 00:00 1800 Marime text

Propunerea legislativă privind regimul juridic al plantei canabis, al substanțelor și preparatelor ce conțin canabis utilizate în scop medical a fost adoptată tacit de către Senat, la finele lui octombrie. Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile și se calculează de la data de 16.09.2019. Cum la Senat nu a fost supusă propunerea la vot, a fost astfel adoptată tacit, Camera Deputaților fiind for decizional. Inițiatorii au adus ca argumente mai multe studii internaționale și exemple din țările în care se folosește această plantă în scop medical.
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: Sunteți de acord cu legalizarea în România a canabisului, în scopuri medicale? Peste 350 de persoane au răspuns la sondaj, dintre care 70% au spus „Da”, iar 01% au răspuns negativ.

Mai multe persoane au adus și argumente pentru susținerea răspunsului de la vot:
„Habar nu aveți despre beneficiile canabisului, dar vorbiți aiurea. B.V., ai idee cât de mult calmează un copil bolnav canabisul? Fumează 500 de țigări din Cannabis și fumează 500 de țigări normale, una după alta. Vezi efectele. Cele cu Cannabis - efect zero, de la cele cu tutun mori. Așa că mai pune mana pe internetul ăla și mai studiază, ca internetul mai este bun și pentru altceva decât poze cu pisici”.

„Daaaaa. Toți spun nu, dar niciunul nu ați citit despre beneficiile canabisului, mai clar despre uleiul de canabis”, comentează un alt participant la sondaj.

„ De ce nu?! Mai întâi informați-vă și după aceea comentați! Sunt atâtea boli care pot fi tratate mult mai ușor cu această plantă, decât să iei zeci de pastile care sunt acum pe piață și să nu te ajute la nimic. Pe mine, ca persoană care suferă de epilepsie, m-ar ajuta să stăpânesc crizele. E ușor să spui nu când nu ai nevoie de un asemenea tratament. Bine că sunteți atotștiutori și va dați cu părerea despre lucruri despre care nu aveți habar!”

„Canabisul este interzis pentru că intră în directă competiție cu marii producători de medicamente. Fiind un produs care crește peste tot, nu necesită o grijă deosebită, procesul de extracție este simplu, beneficiile uriașe. Nu va mai luați după toți idioții, citiți, că e gratis”.


„Da, cel medical, că are multe beneficii, ăla nu se fumează cum cred unii, se administrează sub formă de uleiuri, tincturi etc.”.

„ Ulei de canabis medicinal! Fraților, documentați-vă înainte să aruncați cu pietre! Ceea ce nu pot accepta este faptul că va fi folosit doar de pacienți în stare terminală. Eu sunt pacient oncologic în anul 4. Eu vreau să trăiesc, vreau sa-mi îmbunătățesc calitatea vieții. După chimio-radio am fost praf... DA, vreau ulei canabis medicinal, însă vreau sa-mi fie prescris de către medic în doza corespunzătoare. Dacă nu înțelegeți... lăsați-ma să aleg eu cum să mă vindec!”

„NU liberalizării canabisului. DA folosirii lui ca și cură în bolile care necesită așa ceva, si asta doar cu rețete cu regim special și foarte atent controlate”.

„Da ,drogurile să se consume într-un cadru legal și eficient pentru sănătate”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii